Open Internacional de l’Escola d’Escacs d’Osona 2023 Memorial Josep Roca

Aquest diumenge 10 de setembre s’ha disputat el X Open Internacional de l’Escola d’Escacs d’Osona 2023 Memorial Josep Roca, en marc del  XIX Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs. Aquest torneig organitzat per l’Escola d’Escacs d’Osona i el Club d’Escacs Calldetenes porta des de 2021 sent un homenatge a Josep Roca i Codina (1933-2021), una de les persones més importants en la història dels escacs osonencs.

L’edició d’enguany ha comptat amb la participació de 64 jugadors; els quals s’han enfrontat durant 9 rondes a ritme de 15 minuts i 5 segons d’increment per jugada.

El campió del torneig ha estat el Gran Mestre Marc Narciso amb 7.5 punts del 9 possibles, amb mig punt més que els altres integrants del podi, el Mestre Internacional Gerard Ayats (segon classificat) i el Mestre Internacional Filemon Cruz (tercer classificat).

En el torneig han participat dos representants andorrans, en Felipe Porras i l’Esteve Mateu. Ambdós jugadors encaraven el torneig com una forma de recuperar el ritme competitiu de cara a les competicions restants de 2023. Sobretot en el cas d’en Felipe, qui estarà dins l’equip representant a Andorra en el 8è Campionat dels Petits Estats d’Europa, que es jugarà a finals d’Octubre.

Els dos jugadors han començat el torneig amb bones sensacions, guanyant tots les partides contra rivals amb menys Elo i perdent contra rivals titulats amb més Elo en partides molt disputades. Per desgracia aquesta dinàmica positiva s’ha trencat en l’última ronda, quan ambdós jugadors han perdut partides on eren teòricament favorits; segurament fruit de la falta de rodatge competitiu i una mica de mala sort en moments clau.

En Felipe ha acabat de 20ena posició amb 5 punts i l’Esteve en 22ena posició amb els mateixos punts. Un llàstima que l’última ronda embrutés un torneig que estava sent molt positiu pels nostres jugadors, estant els dos a prop d’entrar en els premiats de la classificació general.

Pel que fa el circuit català, finalitzarà el següent cap de setmana amb el XXI Open Vila de Santpedor 2023 el dissabte 16 i XXIX Open Internacional d’actius de Vallfogona el diumenge 17, amb la presencia de representants del Principat.

Web del torneig
Resultats i classificacions a Chess-Results
Galeria Flickr

20230910_Open Internacional EEO (9)

Esteve Mateu

20230910_Open Internacional EEO (11)

Felipe Porras

Esteve Mateu Guiu

Esteve Mateu Guiu

Jugador GEVA-CEA