Amb la participació de 5 jugadors del GEVA-CEA

Del 2 al 10 d’agost s’ha celebrat la XXXII Obert Internacional Escacs de La Pobla de Lillet, l’únic obert d’escacs de la zona del Pirineu juntament amb l’Obert Internacional d’Andorra.

L’edició d’enguany s’ha separat en 2 grups; el primer amb 66 jugadors, dels qual 30 eren titulats, i amb 5 representants del GEVA-CEA; i el segon, de caire més amateur, amb 54 jugadors. En els 2 grups s’han jugat 9 rondes a ritme de 90 minuts i 30 segons d’increment per jugada.

El campió del torneig ha estat el Gran Mestre ucraïnès Yuri Solodovnichenko, qui ha fet una actuació inapel·lable amb 8 punts de 9 possibles. En Yuri a la ronda 5 amb un ple de victòries ja s’havia distanciat dels seus perseguidors, mantenint-se líder destacat les 4 rondes restants. El podi l’ha completat en segona posició el Mestre Internacional Fernando Valenzuela amb 6.5 punts, els mateixos que el tercer classificat, el Mestre Internacional català Robert Alomà.

Entre els 10 primers classificats hi ha un representant andorrà, en Josep Maria Ribera amb 6 punts en novena posició. En Pepe no ha tingut un bon inici de torneig, amb 1 punts de 3 possibles, però ha aconseguit capgirar la situació puntuant en totes les partides restants; destacar la victòria en la última ronda contra el Mestre Fide Luis Alberto Gómez.

El següent jugador del principat ha estat Cristofer Luke amb 5 punts en 18ena posició. En Cristofer ha jugat un bon torneig, guanyant als rival d’ELO inferior i puntuant contra rivals amb més ELO; per desgracia en les 3 partides contra jugadors titulats no ha aconseguit puntuar tot i tenir opcions en situacions tàcticament complexes.

El Sergi Pham ha quedat en 22ena posició, també en el grup de jugadors amb 5 punts. En el seu cas, els emparellaments li han jugat una mala passada ja que ha perdut dues partides contra jugadors andorrans. En general l’expedició andorrana ha tingut mala sort en aquest aspecte, ja que tots han jugat una o dues partides contra companys d’equip, fet que sempre es preferible evitar en competicions internacionals.

Parlant d’enfrontaments directes, els dos representant andorrans restants també van haver de jugar entre ells en un matx que es va resoldre en taules; en Raul Garcia i Serni Ribera, en 25ena i 26ena posició respectivament amb 4.5 punts. En Raul ha fet un torneig sòlid, resolent en taules moltes de les partides contra rivals amb ELO superior. Per altra banda, en Serni no s’ha trobat bé durant el torneig, fins al punt de necessitar demanar no ser emparellat en una ronda; fet que l’ha penalitzat i no li ha permès demostrar el seu nivell en un torneig de tan alta exigència.

En el conjunt d’activitats paral·leles també es va jugar un torneig de ràpides amb la participació de Josep Maria Ribera i Esteve Mateu, qui ha fet d’àrbitre en el torneig principal. Els dos jugadors van fer un bon paper, n’Esteve va quedar en tercera posició amb 7 punts i en Josep Maria va acabar en cinquena posició amb mig punt menys. El campió fou el Mestre Fide Francisco Garcia i Hugo Uber va completar el podi en segona posició.

Per acabar agrair al Club d’Escacs Lillet per la feina feta i el tracte rebut. Ha estat un torneig molt agradable de jugar i, tan l’ambient local com la cura dels detalls de l’organització, fan que aquest obert d’escacs sigui tan únic com recomanable. Els hi desitgem tota la sort en futures edicions!.

En els enllaços següents podeu trobar tota la informació:

Web Oficial Club d’Escacs Lillet
Resultats i classificacions a chess-results
Galeria de fotografies a Flickr

2023_Obert Escacs de La Pobla de Lillet (39)

Daniel Alsina vs Josep Mª Ribera

2023_Obert Escacs de La Pobla de Lillet (34)

Sala de joc

2023_Obert Escacs de La Pobla de Lillet (25)

Cristofer Luke vs Robert Alomà

2023_Obert Escacs de La Pobla de Lillet (49)

Raül Garcia vs Dan Clotet

2023_Obert Escacs de La Pobla de Lillet  (7)

Josep Mª Ribera, 9è classificat

2023_Obert Escacs de La Pobla de Lillet (40)

Raül Garcia vs Cristian Fernández

2023_Obert Escacs de La Pobla de Lillet (29)

Sergi Pham i Serni Ribera

2023_Obert Escacs de La Pobla de Lillet (11)

Serni Ribera vs Lile Koridze

2023_Obert Escacs de La Pobla de Lillet (48)

Josep Mª Ribera vs Luis Alberto Gómez

2023_Obert Escacs de La Pobla de Lillet  (3)

Podi del torneig

Esteve Mateu Guiu

Esteve Mateu Guiu

Jugador GEVA-CEA