Derrota en una partida molt complicada

2015 Logo ibam

Aquesta vuitena jornada del torneig no ha resultat precisament profitosa pels meus interessos degut a la derrota davant el jove jugador argentí Alan Pichot, actual campió del món sub16.

La partida ha començat de manera raonable ja que mitjançant una obertura moderna amb les peces negres no he tingut gaires problemes per igualar la partida. Tot i així, el fet de no conèixer gaire la variant m’ha fet consumir més temps del recomanable, ja que calia anar amb compte amb les amenaces tàctiques del meu rival.

Malgrat que les blanques han acabat amb la iniciativa la manca de debilitats feia que la posició fos fàcil de jugar, i així ha estat durant una bona estona on ambdós hem estat donant voltes per intentar millorar la col·locació d’alguna peça o, en el meu cas, buscar simplificacions per alleugerir la defensa. Els temps dels dos ha anat consumint-se i per tant la partida ha hagut de decidir-se en els destrets de temps. Gràcies a la jugada alliberadora, la ruptura e5, he aconseguit igualar les possibilitats ja que les negres prenien la iniciativa. Malauradament, unes jugades més tard quan ja no tenia cap problema, una greu errada de càlcul, ha permès el meu rival aprofitar-ho per guanyar una peça i per tant la partida.

Pel que fa al capdavant del torneig, les dues primeres partides han acabat en taules. D’aquesta manera el gran mestre cubà Lázaro Bruzón manté el lideratge del torneig en solitari amb 7 punts. Amb 6½ punts tant sols el meu rival d’avui, Alan Pichot, que és precisament qui s’enfrontarà al líder en la darrera ronda de demà.

Amb 6 punts trobem un grup més ampli de jugadors, ja que fins a 7 tenen aquesta puntuació. La ronda de demà començarà una mica abans, a les 15:30 hores, ja que a les 20:00 està previst el lliurament de premis i per tant coneixerem al nou campió iberoamericà.

20151102 Bilbao Iberoamericà

Pichot (ARG) vs De la Riva (AND)