El jugador andalús Lance Henderson Campió d’Espanya sub14

Un cop finalitzat el Campionat d’Espanya sub12 va donar inici la categoria sub14 a la mateixa seu, és a dir, a l’Hotel Best Western Salobreña. En aquesta ocasió la representació andorrana fou la mateixa, tres jugadors, en aquest cas en Àlex Alcón Llosada i en Josep Mª Ribera Veganzones acompanyats d’en Jaume Alcón Llosada que com ja s’havia desplaçat per la seva participació a sub12 va aprofitar per jugar una categoria més elevada i per tant més complicada.

La diferència de nivell entre ambdues categories es pot veure amb la força ELO dels jugadors capdavanters. De fet es preveia, tal i com va acabar succeint, una aferrisada lluita entre els dos primers del rànquing, l’aragonés Pedro A. Ginés (MF 2375) i Lance Henderson (2369).

Aquests dos jugadors amb un ELO més proper als 2400 van demostrar estar clarament per sobre de la resta i el triomf final es va acabar decidint en la partida que els va emparellar a la sisena ronda i que va acabar amb victòria del jugador andalús, Lance Henderson. No va donar opcions ja que va arribar a la darrera ronda amb uns espectaculars 8 de 8 i amb unes taules a la darrera jornada va tenir prou per endur-se la victòria.

La millor jugadora femenina del torneig fou l’aragonesa Maria Eizaguerri Flores que va acabar en la setena posició de la classificació general. Ens alegrem molt per ella perquè és una bona coneguda pels jugadors joves del Principat degut a que és una habitual participant de l’Open Internacional d’Andorra, però que enguany no ha pogut prendre part degut a la coincidència de dates.

2017 Campionat d'Espanya sub14

La delegació andorrana...

Pel que fa a la representació andorrana el millor resultat el va obtenir en Àlex Alcón Llosasa al acabar amb 5 punts ocupant el 60è lloc i millorant el seu rànquing. Va començar força bé guanyant a jugadors amb més ELO i per tant es va haver d’enfrontar amb nombrosos rivals teòricament superiors. Tot i així va saber aguantar la pressió per acabar amb un bon resultat.

En Josep Mª Ribera en va fer 4½ acabant en el lloc 100. En «Pepe» no va començar del tot bé i possiblement això el va afectar en la seva confiança, però poc a poc es va anar recuperant per assolir el 50% dels punts.

Per la seva banda en Jaume Alcón Llosada va ocupar el 165è lloc de la classificació respecte 181 participants amb 2½ punts. Pels jugadors sub12 la categoria superior és un canvi important i pel Jaume va servir per agafar més experiència i coneixements de cara a la propera temporada, objectiu principal de la seva participació.

2017 Campionat d'Espanya sub14

Àlex Alcón Llosada

2017 Campionat d'Espanya sub14

Josep Mª Ribera Veganzones

2017 Campionat d'Espanya sub14

Jaume Alcón Llosada

Campionat d'Espanya sub14

El podi de campions de la categoria!

Campionat d'Espanya sub14

Els germans Alcón Llosada amb la medalla del torneig...

2017 Campionat d'Espanya sub14

La foto de grup amb tots els participants!

2017 Campionat d'Espanya sub14

Foto de família amb la delegació catalana!