…i Mat 1 :: Curs d’Escacs

Després de vint anys d’experiència ensenyant escacs a les escoles d’Andorra, els professors de la FEVA, Oscar de la Riva i Raül Garcia, s’han decidit a escriure el primer volum del curs d’escacs “… i Mat”.

El llibre està destinat a nens i nenes de 7 i 8 anys, encara que es pot utilitzar fins als 99 i més enllà…

L’objectiu del llibre és l’aprenentatge dels escacs d’una forma divertida i entretinguda. Podràs trobar explicacions, exercicis, dibuixos i tot el necessari per aconseguir una bona iniciació als escacs.

També és possible que et sorgeixin dubtes a l’hora de resoldre els exercicis del llibre o potser que tinguis ganes de fer més per millorar els teus coneixements.

Hem pensat que per facilitar aquestes tasques el millor era aprofitar l’espai a la xarxa, i a les planes web de la Federació d’Escacs Valls d’Andorra o a la d’Esfera Editorial podràs trobar una secció dedicada als llibres d’aquesta col•lecció.

Descarrega’t el fitxer amb totes les solucions del llibre i fitxers nous plens d’exercicis complementaris per resoldre a l’escola o a casa.

…i Mat 1
Oscar de la Riva & Raül García
Il·lustracions de Gina Tost
© 2008
ISBN 978-99920-906-8-8
112 pàgines
Format tancat 29,7 x 21 cm
PVP: 17,00 EUR

…i Mat 2 :: Curs d’Escacs

En el primer llibre et vàrem ensenyar a moure les peces, conèixer les regles bàsiques del joc i també vam intentar que aprenguessis mitjans per poder finalitzar correctament una partida, mitjançant l’aprenentatge dels escacs i mats més elementals.

En aquesta segona part intentarem donar un pas més enllà. En els escacs és molt important aprendre a desenvolupar correctament les peces en l’inici de la partida, col•locar les peces a les millors caselles i realitzar el més aviat possible l’enroc ens pot estalviar molts ensurts.

Per altra banda ens endinsarem en el món de la tàctica. Aprendrem els temes tàctics més coneguts que ens serviran, al llarg de la partida, per tractar de crear amenaces i així capturar les peces del nostre rival.

Un altre aspecte important que veurem són els atacs a l’enroc. El rei és el nostre principal objectiu i és molt útil conèixer els atacs més típics que podem realitzar quan aquest es troba protegit per les seves peces. L’enroc és, sense cap mena de dubte, la millor manera de protegir-lo, però evidentment aquest no és inexpugnable!

Acabarem el llibre introduint-nos en el món del final. Els finals de peons són els més elementals i tant sols amb un d’ells podem arribar a guanyar la partida si aconseguim promocionar-lo i convertir-lo en una dama. Al principi de la partida els peons poden semblar insignificants, però el seu paper en els finals es multiplica i en moltes ocasions són decisius per la victòria.

Amb tot això el nostre objectiu és que gaudeixis amb el llibre i amb l’aprenentatge i millora dels teus coneixements dels escacs.

Descarrega’t el fitxer amb totes les solucions del llibre i fitxers nous plens d’exercicis complementaris per resoldre a l’escola o a casa.

…i Mat 2
Oscar de la Riva & Raül García
Il·lustracions de Gina Tost
© 2013
ISBN 978-99920-62-10-4
112 pàgines
Format tancat 29,7 x 21 cm
PVP: 17,00 EUR

Si vols comprar els llibres al Principat pots contactar amb la Federació d’Escacs Valls d’Andorra.