Victòria històrica davant Suissa per 2,5 a 1,5

L’equip masculí aconsegueix una excel·lent victòria enfront una selecció molt potent mundialment com Suïssa. Triomf històric, mai abans s’havia aconseguit guanyar en unes Olimpíades un equip tant fort.

L’equip continua mostrant les seves ganes i motivació i demostrant un joc esplèndid. La millor classificació d’un equip andorrà provisional en la ronda 8 de sempre, estem en la posició 27 de 188 països amb 10 punts i havent perdut amb la selecció que lidera aquesta classificació, Armènia.

Avui en una altra jornada maratoniana, els nostres jugadors han lluitat de valent per aconseguir aquesta important victòria.

En el 4t tauler el Serni Ribera perdia la seva partida després d’una errada de càlcul enfront un rival teòricament superior.

En el 1r tauler Lance dominava la partida, després de posicionar les peces perfectament i posteriorment d’un intercanvi de material quedava en una posició avantatjosa que ha aprofitat i millorat fins aconseguir el punt.

En el 2n tauler el Jordi Fluvià semblava tenir una posició inferior i patia de valent, però ha tret el millor de si, ha anat igualant la posició i amb molta lluita i donant tot per l’equip ha aconseguit unes meritòries taules.

Óscar de la Riva ha fet servir la seva experiència, amb molta tranquil·litat i consistència ha presentat una posició molt sòlida. Poc a poc ha posicionat les seves peces i ha fet pressió fins aconseguir un peó després d’una errada de càlcul del seu rival. Óscar ha continuat amb la seva estratègia i poc a poc a controlat el joc i ha fet pujar les seves peces de forma extraordinària fins que el seu adversari no tenia opcions i aconseguia el punt de la victòria.

L’equip continua fent pinya i amb moltes ganes i això es veu reflectit en els resultats. Demà en la que serà la vuitena ronda ens toca la també molt forta selecció de Cuba

L’equip femení perd davant República Dominicana per 3 a 1

Les nostres representants avui tenien una dura prova davant l’equip dominicà, tot i així durant les primeres hores de joc el resultat definitiu era molt incert. De fet, la primera partida en acabar ha sigut amb victòria al primer tauler. L’Andrea una altra vegada no ha fallat i ha aconseguit la seva cinquena victòria consecutiva. Una nova bona partida de l’Andrea que ha acabat súbitament amb mat a la casella g7 .

De moment el matx començava molt bé, però les partides restants cada vegada es complicaven més. La Maria al tercer tauler ha acabat en derrota després d’un llarg final. Al segon tauler la Silvia ha quedat pitjor en un final de torres i no ha pogut evitar la derrota. Pràcticament al mateix temps la Jana es veia superada en un final amb peó de menys.

Després de 7 rondes Andorra porta 6 punts de 14 possibles.

Martí Martínez Balastegui

Martí Martínez Balastegui

Developing Instructor | Capità Selecció Masculina

Raul Garcia Paolicchi

Raul Garcia Paolicchi

Mestre FIDE | National Instructor | Capità Selecció Femenina