El nostre equip s’endú la victòria per la mínima

2a Ronda 14/11/2008
M. 136 NAM Namibia (NAM) Elo 101 AND Andorra (AND) Elo 1½:2½
57.1 CM Nakapunda Otto 2083 GM De La Riva Aguado Oscar 2537 0 – 1
57.2 FM Mueller Leonhard 2199 FM Garcia Raul 2257 ½ – ½
57.3 Eichab Charles 2066 Jose Queralto Daniel 2125 ½ – ½
57.4 Khoa Goodwill 0 Fernandez Lopez Joan 2095 ½ – ½

Namíbia vs Andorra

L’equip del Principat s’ha recuperat de la derrota de la primera jornada, gràcies a l’ajustada victòria enfront la selecció de Namíbia. L’equip africà, amb el número 133 del rànquing, té millor classificació inicial que el rival d’ahir, Jersei, però en qualsevol cas representava un matx assequible per assolir la victòria.

La primera partida en acabar ha estat la disputada en el tercer tauler, on Daniel José ha plantejat amb les peces negres una defensa Pirc. Mitjançant aquest esquema el nostre jugador ha pres la iniciativa amb un cop tàctic, però malauradament ha estat insuficient per la victòria ja que les blanques han trobat un cami linial per simplificar la posició i acabar signant l’empat.

Conversant amb el periodista Leontxo Garcia

Conversant amb el periodista Leontxo Garcia

Pocs minuts després en Oscar de la Riva aconseguia el punt en el primer tauler després de plantejar amb les peces negres una defensa regular contra el peó de dama. El cert és que l’Oscar ha dominat estratègicament la partida sense donar gaires opcions al rival.

Joan Fernandez

En Joan Fernandez ha estat el tercer en finalitzar hi ha signat les taules en una partida on ha dut en tot moment la iniciativa però on no ha trobat la manera de concretar l’avantatge. Una llàstima ja que és la segona partida en la que obté una bona posició que no ha sabut aprofitar.

Amb dos punts ja aconseguits, la partida d’en Raül Garcia resultava decisiva per guanyar el matx. Després d’haver patit un fort atac del seu rival, en Raül ha sabut neutralitzar les amenaces per acabar amb una posició avantatjosa. En aquest moment ha decidit acceptar la proposta de taules del seu rival ja que d’aquesta manera es guanyava el matx.

Amb dos punts a la classificació gràcies a la victòria d’avui, demà ens veurem les cares enfront la selecció d’Itàlia, número 44 del rànquing, i per tant es presenta un matx molt complicat pels nostres interessos.

Totes les partides en directe a partir de les 15:00 hores
Resultats, emparellaments i classificacions