T
87 Andorra (AND)
 
1½ – 2½
108
Emirats Àrabs (UAE)
 
57.1
GM De la Riva Aguado, Oscar
2475
½ – ½ IM Omar, Noaman
2356
57.2
MI
Alomà Vidal, Robert
2428
½ – ½
MF AlHuwar, Jasem
2245
57.3
MF Garcia Paolicchi, Raul
2176
½ – ½
IM
Sultan, Ibrahim
2112
57.4
CM José Queraltó, Daniel
2096
– +
MF
Al Hosani, Omran
2115

Injusta derrota per la mínima

Avui la selecció s’enfrontava a la selecció dels Emirats Àrabs Units, un equip de força similar a la nostre.

A mig matí, quan ja havíem presentat l’alineació, en Daniel José que jugava al quart taulell, s’ha començat a trobar malament i tot i voler aguantar, hem hagut de portar-lo a l’hospital per una gastroenteritis, deixant vacant l’últim taulell ja que no ens han permet alinear al jugador suplent, perquè ja estava publicada l’alineació. Així començàvem amb un punt de menys.

Al primer taulell, l’Oscar de la Riva amb les peces blanques jugava contra el MI Noaman Omar, qui ha plantejat una defensa Caro-Kann. L’Oscar ha mantingut la iniciativa gairebé tota la partida buscant la forma d’aprofitar la seva avantatja d’espai. Després de canviar totes les peces menors el final ha quedat lleugerament favorable per al nostre jugador, però el rival s’ha defensat bé i ha aconseguit taules per escac continu.

Al tercer taulell, el Raul Garcia s’enfrontava al MI Ibrahim Sultan. El Raul ha plantejat amb blanques el sistema Colle, un sistema que a simple vista sembla sòlid i poc ambiciós però que en realitat el pla es atacar amb gairebé tot a el flanc de rei. Raul ha executat el seu pla i ha atacat amb tot a l’enroc de les negres. Aquestes han trobat la manera de defensar-se de les amenaces d’en Raul i anar canviant peces per arribar a un final lleugerament favorable, però finalment la partida va acabar en taules després de repetir jugades.

El Robert Alomà jugava amb negres contra el FM Jasem AlHuwar. A procurat desequilibrar la posició ben aviat per tal de poder crear opcions de victòria. De fet ha aconseguit guanyar un peó amb una complicada variant tàctica, però resultava que no el podia mantenir, tot i que sí que aconseguia un final amb opcions de pressionar el seu rival. En els destrets de temps el seu rival s’ha deixat un peó i després de moltes maniobres per intentar imposar-lo no hi havia manera de fer-ho.

Per tant tres taules que saben a poc donat que hem tingut opcions a totes les partides.

Com a resultats més interessants de la jornada hi ha la victòria d’Azerbaidjan contra Armènia, l’empat d’Estats Units contra Israel, i el resultat més sorprenent, la derrota de Xina per part de la República Txeca.

<iframe src="https://live.followchess.com/?fed=AND#!43rd-olympiad-batumi-2018"<!-- [et_pb_line_break_holder] -->width="100%" height="800" frameborder=0></iframe>