T
87 ANDORRA (AND)
2 – 2
109
JAMAICA (JAM)
50.1
GM De la Riva Aguado, Oscar
2475
1 – 0 MF Warren, Elliott
2206
50.2
MI
Alomà Vidal, Robert
2428
1 – 0
MF Lorne, Ras Malaku
2161
50.3
Luke, Cristofer
2124
0 – 1
CM
Rowe, Duane
2147
50.4
CM José Queraltó, Daniel
2096
0 – 1
CM
Smith, Shreyas
2193

Empat davant Jamaica a la penúltima ronda

Desprès d’aquest resultat, Andorra manté el 50% dels punts. Demà es juga pel matí l’última ronda i depenent del resultat quedarà definida la posició del Principat en aquesta olimpíada.

Avui la primera partida en acabar ha estat la d’en Oscar que jugava amb blanques davant Elliot Warren. Les negres han jugat la defensa Siciliana i l’Oscar ha optat per la variant Rossolimo que coneix molt be. De fet ha obtingut ràpidament avantatge que ha transformat en victòria a la jugada 26.

En Robert, amb peces negres s’ha enfrontat a Lorne Ras. El jugador Jamaicà ha plantejat l’obertura Trompovski. Desprès d’un canvi ràpid de dames, la posició s’ha mantingut molt igualada amb llargues maniobres posicionals, fins que el Robert ha guanyat un peó que ha imposat laboriosament.

Al tercer tauler, el Cristofer ha jugat davant Rowe Duane. El nostre jugador ha sortit com sempre amb el peó de rei i el seu adversari ha jugat la defensa Siciliana. La partida ha esta una lluita constant per les caselles centrals, fins que el Cristofer ha decidit llençar un atac que implicava el sacrifici d’una peça. A partir d’aquí la partida ha estat molt emocionant, però el jugador de Jamaica ha trobat la defensa correcta i s’ha quedat amb material d’avantatge que ha resultat decisiu.

Daniel Jose amb les peces negres ha jugat la defensa Rusa davant Smith Sheyas. La partida s’ha complicat molt amb enrocs oposats. La posició era tan complicada que els dos jugadors han consumit pràcticament tot el temps en les primeres 21 jugades. De fet el moment culminant ha estat a la jugada 20 on el Dani disposava d’una continuació molt favorable, però la jugada que ha escollit ha permès a les blanques consolidar la posició i obtenir la victòria.

A la classificació general Xina i Estats Units encapçalen la posició amb 17 punts cadascú. Demà última jornada on es decidirà l’equip campió i els que ocuparan el podi.

<iframe src="https://live.followchess.com/?fed=AND#!43rd-olympiad-batumi-2018"<!-- [et_pb_line_break_holder] -->width="100%" height="800" frameborder=0></iframe>