Inauguració de les 40enes Olimpíades d’Escacs

Després d’un viatge un tant pesat i gairebé sense dormir degut a que l’avió sortia de Barcelona cap a Istanbul a les 6:00, la delegació andorrana va arribar a l’Hotel Holiday Inn Airport als voltants de les 12:00 del migdia.

El viatge amb avió no va presentar cap tipus de problema, i després de recollir les maletes i passar l’obligat control de passaports la delegació es va adreçar al punt d’arribada present a l’aeroport per tots els equips participants en aquestes 40enes olimpíades d’escacs. Un cop fet el registre cap a l’hotel amb un minibús de l’organització. Ja faltava poc, però el millor encara havia d’arribar!

Sort del GPS!

En Toni fent de guia... Sort del GPS!

L’hotel es troba a uns 10 kilòmetres de l’aeroport i el conductor, tot i anar amb cura, no va encertar en trobar l’accés cap el nostre hotel degut a no saber ben be on es troba juntament amb les obres que es realitzen a les obres dels costats… En els seus moments de desesperació va aparèixer el salvador, en Toni, que gràcies al seu GPS a l’ipad va poder guiar-lo en la direcció correcte. Tot i així fou necessària alguna maniobra un tant irregular (al menys sota el punt de vista de conducció al Principat!) per acabar donant un bon tomb per arribar a l’hotel.

Arribada de l'equip a l'hotel

La selecció andorrana a l'Hotel Holiday Inn Airport

Un cop aquí, nou registre de jugadors, regalets de benvinguda (aquest any la motxilla està força be!), informació sobre els horaris dels bussos i àpats i repartiment de les claus de les habitacions… Important també el tema de la connexió a internet, ja que tant per fer les cròniques, pujar les fotos o com per la necessitat dels jugadors i la seva comunicació amb l’exterior, ja sigui mitjançant el telèfon o altres enginys electrònics, era important saber com accedir.

La delegació andorrana

Preparats per assistir a la inauguració!

Desprès de sopar aviat, a les 20:00, el bus ens esperava a les 20:45 per dur-nos al Centre de Convencions dels Wow Hotels, lloc on es va realitzar la reunió de capitans, amb en Toni Hidago debutant amb la nostra selecció, i també la inauguració oficial de l’esdeveniment. La delegació, amb el vestit de gala, va fer acte de presència en un esdeveniment multitudinari on van assistir la majoria de seleccions, ja que algunes encara no havien arribat.

A punt per la reunió de capitans...

En Toni, acompanyat per Joan A. Obregon debuta com a capità!

Els membres de la delegació...

Ja falta poc per començar!

L’acte fou força seriós, amb les xerrades de benvinguda habituals i un seguit d’actuacions típiques del país juntament amb la desfilada de banderes de tots els països presents, 161 en total, el que suposa un nou rècord. L’acte, però no va ser tant espectacular i lluit com el que es va realitzar el 2010 a Khanty-Mansysk, probablement el millor de totes les olimpíades realitzades fins el moment.

Ali Nihat Yazici, President Comité Organitzador

Ali Nihat Yazici, President Comité Organitzador

Inauguració de les Olimpíades

La bandera Andorrana!

Inauguració de les Olimpíades

Actuacions diverses...