T
87 ANDORRA (AND)
1 – 3
93
IPCA
34.1
GM De la Riva Aguado, Oscar
2475
0 – 1 MI Yarmonov, Igor
2376
34.2
MI
Alomà Vidal, Robert
2428
½ – ½
MI Gurbanov, Andrei
2305
34.3
MF Garcia Paolicchi, Raul
2176
0 – 1
MI
Scerbin, Dmitrij
2264
34.4
Luke, Cristofer
2124
½ – ½
Tcerbin, Dmitrij
2194

Derrota per acomiadar les 43enes olimpíades

L’enfrontament de la darrera ronda enfront IPCA (International Physically Disabled Chess Association) es preveia complicat ja que els seus jugadors estaven realitzant una bona olimpíada i de fet es trobaven amb un punt d’avantatge a la classificació. Tot i així els ànims de l’equip eren bons i l’inici no es veia pas malament, però poc a poc les partides s’han anat girant.

En Oscar ha quedat una mica millor en l’obertura i ha trobat com pressionar el seu rival. Malauradament en les complicacions tàctiques ha fet un error greu i s’ha deixat material, quedant en posició perduda. Tot i que ha lluitat força estona més, no ha pogut salvar-se.

En Robert i el seu rival han fet moltes maniobres durant força estona per intentar aconseguir millorar la seva posició, tot i que el blanc sempre estava una mica millor. Després d’intentar-ho força, han acordat taules.

El rival d’en Raul ha obtingut iniciativa al flanc de rei en sortir de l’obertura, i tot i fer algun error ha acabat creant un atac amenaçador. Poc a poc la posició del nostre jugador ha anat empitjorant, fins que ja no es podia defensar.

En Cristofer no ha quedat bé defensant les peces negres amb la defensa francesa, i s’ha vist obligat a donar una mica de material per poder continuar. S’han anat produint tot de simplificacions que anaven portant la partida cap a un final on el peó passat de la columna h era el tema clau. Després de molts canvis de peons ha aconseguit una posició de resistència suficient per les taules.

La partida ha estat de les darreres en acabar d’aquesta olimpíada i les gairebé sis hores de joc han tingut un rendiment esportiu, ja que el jugador del Principat, gràcies a la seva actuació individual, ha assolit el títol de Candidate Master (CM).

Amb aquest resultat quedem una mica per sota de l’esperat al no arribar al 50% dels punts i en el lloc 105è de la classificació, però contents per la interessant experiència.

La selecció guanyadora d’aquesta nova cita olímpica ha estat Xina que repeteix el triomf que va assolir a Tromso 2014 i que a més ha fet el doblet al guanyar tant la categoria open com la femenina.

Dins la classificació open la segona posició ha estat per EEUU (guanyador a Baku 2016) i el tercer per Rússia. Pel que fa a les olimpíades femenines la segona plaça ha estat per Ucraïna mentre que l’anfitriona, Geòrgia, completa el podi.

<iframe src="https://live.followchess.com/?fed=AND#!43rd-olympiad-batumi-2018"<!-- [et_pb_line_break_holder] -->width="100%" height="800" frameborder=0></iframe>