Derrota enfront Rússia 4

Bo. 52 RUS  Russia 4 (RUS4) Rtg 89 AND  Andorra (AND) Rtg 3 : 1
33.1 GM Sjugirov Sanan 2627 GM De La Riva Aguado Oscar 2521 0 – 1
33.2 IM Genba Vladimir 2445 FM Simonet Marc 2277 1 – 0
33.3 Iljiushenok Ilia 2412 FM Garcia Raul 2236 1 – 0
33.4 IM Yoshan Valeriy 2408 Jose Queralto Daniel 2105 1 – 0

La jornada d’avui ha estat dolenta pels nostres interessos degut a la derrota per 3 a 1 davant el combinat de Rússia 4. Malgrat que els rivals eren superiors en tots els taulers i per tant aquesta derrota era previsible, el cert és que tal i com han anat les partides es podia haver puntuat molt més i fins i tot aconseguir un empat.

El primer en acabar ha estat l’Oscar en el primer tauler que ha vençut amb les peces negres Sanan Sjugirov, una de les joves promeses soviètiques de tant sols 17 anys. La partida ha estat terriblement complicada ja que el jugador rus, tot just sortint de l’obertura ha lliurat una peça a canvi d’un peó i iniciativa. Tot i així el jugador del Principat, que coneixia un precedent anterior, ha mantingut la calma defensant-se correctament i aprofitant el moment per trobar contrajoc i acabar la partida amb un atac directe al rei del seu rival.

Poc desprès la derrota en el quart tauler de Daniel Jose tornava a posar l’empat en el marcador. En Daniel s’ha vist sorprès per l’elecció de l’obertura del seu rival, una variant irregular de la Defensa Siciliana, i això l’ha dut a jugar un esquema poc habitual en ell. En el mig joc les negres han aconseguit una forta iniciativa en el flanc de rei i poc després han guanyat material que ha estat suficient per assolir la victòria.

Desprès d’aquests dos resultats les altres dues partides restants tenien un bon aspecte i es podia somniar en aconseguir l’empat. Malauradament en els destrets de temps, els dos jugadors andorrans han comès petites imprecisions que els han portat a empitjorar la seva posició.

Per la seva banda, en Marc es trobava jugant un final de torres que aparentment li era favorable, però que el seu rival s’ha encarregat de demostrar el contrari. Tot i els esforços per salvar la partida no ha pogut frenar la progressió dels peons en el flanc de rei i finalment s’ha vist en una posició desesperada on no tenia res a fer, perdent així la partida.

El darrer en acabar, després de cinc hores de joc, ha estat el Raül que també veia com el seu rival millorava la seva posició. Tot i així ha mantingut opcions de taules fins el final, però amb els nous destrets de temps i el cansament acumulat ha comès la errada definitiva perdent la partida.

Pel que fa al capdavant de la classificació Ucraïna es manté líder en solitari amb 14 punts gràcies al seu empat d’avui enfront Rússia 1. El segueix amb 13 punts sis equips: Rússia 1, Armènia, Azerbaitjan, França, Hongria i Geòrgia.

Avui s’han celebrat les eleccions de la FIDE i ha resultat reelegit Kirsan Ilyumzhinov que ha superat Anatoly Karpov per 95-55.

Ivanchuck

El gran mestre ucraïnès Vasily Ivanchuk, fins ara el millor jugador de l'olimpíada

20100922_39

La sala de joc principal, amb els primers taulers

DSC02180

Vista parcial de la sala de joc

DSC00409

La sala d'anàlisi és realment molt petita aquest any!

20100926_Khanty-Mansiysk_54

L'església d'Anastasis