Victòria molt lluitada davant Mònaco

4a Ronda 16/11/2008
M. 100 AND Andorra (AND) Elo 96 MNC Monaco (MNC) Elo 2½-1½
55.1 GM De La Riva Aguado Oscar 2537 GM Efimov Igor 2442 1-0
55.2 FM Garcia Raul 2257 FM Van Hoolandt Patrick 2231 ½ – ½
55.3 Jose Queralto Daniel 2125 Gentilleau Jean-Philippe 2158 ½ – ½
55.4 Fernandez Lopez Joan 2095 Lebel Patrick 2187 ½ – ½

Mònaco vs Andorra

La jornada d’avui ens ha enfrontat amb els nostres amics de la selecció de Mònaco, en un matx habitual per nosaltres en les Olimpíades i és que l’equip del Principat té un conjunt de característiques similars al nostre.

Per aquesta edició s’han reforçat amb la incorporació del Gran Mestre Igor Efimov en el primer tauler, i per tant l’equip és més potent comparat amb els de les darreres edicions.

Avui, la primera partida en acabar, ha estat la d’en Raül García, al contrari que ahir, i ha signat les taules després de que el seu rival triés una variant molt tàctica, amb sacrifici de peça inclosa. La partida ha finalitzat amb una triple repetició.

Posteriorment ha estat en Daniel José, enfront Gentilleau, un bon amic dels nostres jugadors, qui ha signat l’empat. Després de la defensa Pirc plantejada per les negres en Daniel s’ha hagut de conformar amb la igualtat tot i conduir les peces blanques, i podríem arribar a dir que finalment ha hagut de frenar la iniciativa del rival per acabar amb el repartiment del club.

El juvenil Joan Fernández ha signat el tercer empat del matx d’avui, un bon resultat ja que apart de que el seu rival tenia un ELO superior, havia quedat amb una posició inferior després de l’obertura. Les taules per tant es poden considerar un resultat molt positiu.

Un cop passades tres hores i mitja de joc, la partida en el primer tauler entre De la Riva i Efimov, era per tant decisiva pel resultat de l’encontre. El jugador monegasc, defensant les peces negres, i en una posició lleugerament inferior ha triat un sacrifici de peça amb l’objectiu de complicar la posició.

De la Riva vs Efimov

L’Oscar tenia diverses maneres de neutralitzar la iniciativa negra, però no ha encertat amb la més simple i ha hagut de suar de valent per fer valdre el material d’avantatge en el final.
Victòria per la mínima i molt treballada que ens torna, amb quatre punts (dos victòries), cap a la part mitjana de la taula i es previsible que en l’emparellament de demà ens toqui un equip de rànquing superior.

Totes les partides en directe a partir de les 15:00 hores
Resultats, emparellaments i classificacions

Patricia Llaneza, equip femení Espanya

Patricia Llaneza, equip femení Espanya

Roda de premsa amb Susan Polgar

Roda de premsa amb Susan Polgar

Javier Moreno, Capità de la selecció femenina dEspanya

Javier Moreno, Capità de la selecció femenina d'Espanya

Mira Dedijer, selecció femenina Bosnia

Mira Dedijer, selecció femenina Bosnia