Amb la participació de Marc Martínez a sub14 i Josep Mª Ribera i Àlex Alcón a sub16

Avui ha començat el torneig més prestigiós per edats a la localitat Grega de Chalkidiki.

El torneig compta amb un total de 651 participants repartits en tres categories masculines i femenines. És un veritable festival on no solament destaca la quantitat de jugadors sinó la qualitat.

A la categoria s/18 el número 1 és el GM Rus Sarana Alexey amb un Elo de 2641 i a la categoria s/16 la gran esperança rusa el GM Esipenko Andrey amb un Elo de 2609 punts. En total hi ha més de 150 jugadors titulats entre GM, MI i FM.

Les instal·lacions són optimes per un torneig d’aquestes característiques. És un complex d’hotels amb totes les comoditats. L’organització també te molta experiència ja que no és la primera vegada que organitza tornejos d’aquest nivell. Precisament la setmana passada es va disputar el Campionat Europeu per equips, amb la presència dels millors jugadors del món.

Els nostres representants Marc Martínez s/14, Josep Ribera i Alex Alcon s/16 avui els ha tocat enfrontar-se amb adversaris de gran nivell.

L’Alex Alcon, ha jugat amb les peces blanques davant el representant danés Olsen Filip. L’Alex ha plantejat una obertura Catalana, on s’ha arribat al mig joc amb una posició igualada, però una pèrdua de temps, ha permés agafar l’iniciativa a les negres que ha anat incrementant amb un joc precís fins aconseguir la victòria.

El Josep Ribera ha jugat amb les peces negres davant Sahidi Samir representant d’Eslovàquia. La partida ha estat una defensa Siciliana on les blanques han guanyat un peó, però a canvi el Josep ha aconseguit contra joc gracies a l’activitat dels seus alfils. Malauradament desprès d’una llarga i tenaç defensa no ha pogut evitar la coronació d’un peó que li ha costat la partida.

A la categoria s/14 en Marc Martinez ha jugat amb les peces blanques davant Runets Ivan representant de Bielorrússia. El Marc ha quedat una mica inferior a l’obertura, però ha resistit durant quatre hores, fins que un error li ha fet perdre material i la partida.

Demà hi ha jornada doble, per tant un dia molt dur.

20181020 Chalkidiki R01

WYCC Chalkidiki Inauguració

20181020 Chalkidiki R01

Josep Mª Ribera Veganzones (SUB16)

20181020 Chalkidiki R01

Marc Martínez Gámiz (SUB14)

20181020 Chalkidiki R01

WYCC Chalkidiki Sala de Joc

20181020 Chalkidiki R01

Àlex Alcón Llosada (SUB16)

20181020 Chalkidiki R01

La delegació andorrana (sense pares!)

Raul Garcia Paolicchi

Raul Garcia Paolicchi

Mestre FIDE | National Instructor