Andorra cau davant Portugal per 2½ a 1½


T
75 PORTUGAL (POR)
ELO
2½-1½
97
ANDORRA (AND)
ELO
45.1
MI Ferreira, Jorge Viterbo
2413
1-0 GM De la Riva, Oscar
2523
45.2
MI
Rocha, Sergio
2392
½-½
MF Simonet, Marc
2222
45.3
Rego, Pedro Filipe
2273
0-1
CM
Jose, Daniel
2122
45.4
Santos, Hugo Lima
2226
1-0
Ribera, Josep
2117

Avui l’equip Andorrà s’ha enfrontat a la selecció Portuguesa.

Portugal vs Andorra

Aquesta vegada la sort no ha estat de part nostra, ja que durant la major part del temps els nostres jugadors han portat la iniciativa. De fet el desenvolupament de les partides feia preveure una victòria ampla dels nostres jugadors. Però partides amb avantatge decisiva no és equivalent a victòria, i avui la sort no ens ha acompanyat. La partida clau ha estat en el quart tauler, on a en Josep Ribera, que havia obtingut avantatge aclaparadora des de el començament de la partida, la posició se li ha girat en el final, i el punt ha sigut per l’equip Lusità que d’aquesta manera assolia el triomf.

Portugal vs Andorra

La primera partida en acabar ha sigut la d’en Marc Simonet en el segon tauler desprès d’una repetició de jugades.

L’excampiona del món, Ana Ushenina

En el primer tauler Oscar ha decidit jugar la Defensa Grunfeld per oposar-se a la obertura de peó dama. Ràpidament ha aconseguit la igualtat. En canvi una vegada entrat el mig joc han començat les complicacions i l’avantatge a passat de bàndol més d’un cop, fins que una errada d’últim moment ha obligat al nostre jugador a inclinar el seu rei.

La Catedral de l’Àrtic, a Tromso

En Daniel Jose al tercer tauler ha jugat el gambit de dama acceptat, defensa que coneix força be. El blanc s’ha quedat amb el típic peó aïllat i a partir d’aquí han començat les maniobres, on les blanques intenten treure profit de la major mobilitat de les seves peces i les negres especulen amb la debilitat que suposa el peó aïllat. El Daniel ha aprofitat molt bé les imprecisions de les blanques i ha quedat amb avantatge en un final, que unes jugades desprès s’ha tornat totalment boig i l’avantatge pasava d’un jugador a l’altre, fins que, en aquest cas, l’últim error l’ha comès el jugador lusità. Excel·lent resultat d’en Daniel, que segueix puntuant molt bé.

En Marc en una exposició

Al quart tauler en Josep Ribera ha sortir amb el peó de dama i el seu adversari ha plantejat la defensa India del Rei. Les negres han tractat la defensa molt superficialment i en Josep no ha trigat gens a obtenir una posició guanyadora, que malauradament no ha pogut materialitzar com tantes vegades passa.

Bonica vista de la lluna

Al capdavant de la classificació, avui l’equip xinés a donat un cop d’autoritat al vèncer al fins ara líder, la selecció d’Azerbaidjan. De manera que ara son l’equip que lidera en solitari la classificació a falta de tres rondes pel final del torneig.