Empat lluitat fins al darrer moment

9ena ronda el 22/11/2008
M. 102 ANG Angola (ANG) Elo 100 AND Andorra (AND) Elo 2 : 2
60.1 IM Aderito Pedro 2349 GM De La Riva Aguado Oscar 2537 0-1
60.2 IM Agnelo Amorin 2168 FM Garcia Raul 2257 ½ – ½
60.3 Domingos Ediberto 2198 Jose Queralto Daniel 2125 1-0
60.4 IM Sousa Armindo 2210 Santamaria V 2106 ½ – ½

No hem tingut sort amb l’emparellament d’avui i es que dins dels equips que ens podien tocar finalment ens hem creuat amb la selecció d’Angola, que amb el número 102 del rànquing té un equip de nivell molt similar al nostre.

Angola vs Andorra

Angola vs Andorra

El matx no ha començat be ja que precisament la primera partida en acabar ho ha fet amb derrota de Daniel José en el tercer tauler. Després de sortir amb una posició raonable després de l’obertura en Daniel ha intentat lluitar per la iniciativa, però ha estat un error ja que no ha vist un petit tema tàctic que li ha fet perdre qualitat i poc després la partida.

La partida que es disputava en el segon tauler, on Raül Garcia conduïa les peces blanques, ha estat la segona en finalitzar. El jugador andorrà ha obtingut una posició amb atac, però no ha trobat la millor manera de continuar la pressió i ha permès al seu rival canviar les dames i simplificar la posició. Tot i que ambdós jugadors han intentat alguna cosa més el resultat de taules es veia venir.

Vista parcial de la sala de joc

Vista parcial de la sala de joc

Passades quatre hores de joc ha vingut la victòria andorrana, produint-se en el primer tauler on l’Oscar de la Riva ha obtingut el punt amb les peces negres. L’Oscar ha jugat avui una partida força sòlida i després d’una posició igualada ha pogut desnivellar la balança al seu favor prenent la iniciativa i el control de la posició. El seu rival s’ha quedat sense contrajoc i poc a poc a anat simplificant amb cura la partida per arribar a un final tècnicament guanyat.

Després d’aquesta partida en Vicens Santamaria, que defensava el quart tauler, era l’encarregat d’intentar donar-nos la victòria. Malgrat que ho ha intentat fins el final i ha arribat a tenir un peó d’avantatge, el seu rival ha pogut canviar les peces necessàries per arribar a una posició teòrica de taules.

El resultat final no és pas dolent, però esperem puntuar amb més eficàcia a les dues darreres jornades per intentar apropar-nos a posicions més elevades dins la taula de classificació.

Viktor Korchnoi signant autògrafs...

Viktor Korchnoi signant autògrafs...

Totes les partides en directe a partir de les 15:00 hores

Resultats, emparellaments i classificacions

Ahir ens vam llevar a Dresden amb la sorpresa de que durant la nit havia estat nevant. Evidentment per nosaltres no és un fet aillat, però molta gent de la olimpíada era la primera vegada que veia i trepitjava la neu. Us deixem amb un seguit de fotografies blanques…

Vista del carrer del nostre hotel

Vista del carrer del nostre hotel

El centre de Dresden nevat

El centre de Dresden nevat

Un paisatge ben bonic...

Un paisatge ben bonic...

El Raül passa fred i entre tots l'ajudem!

El Raül passa fred i entre tots l'ajudem!