T
98 ANGOLA (ANG)
½ – 3½
87
ANDORRA (AND)
60.1
CM Sergio, Miguel
2285
0 – 1 GM De la Riva Aguado, Oscar
2475
60.2
MI
Silva, David
2223
0 – 1
MI Alomà Vidal, Robert
2428
60.3
MI Oliveira, Luciano
2216
½ – ½
Luke, Cristofer
2124
60.4
MI Domingos, Catarino
2246
0 – 1
CM
José Queraltó, Daniel
2096

 

Andorra s’imposa clarament davant Angola

Contundent victòria sobre l’equip Africà que ens col·loca amb el 50 per cent dels punts a falta de dues rondes.

La primera partida en acabar ha estat la d’en Robert, que s’ha imposat al MI Silva David. Robert, amb les peces blanques, ha jugat molt agressiu (com en totes les partides d’aquesta olimpíada) davant la defensa Índia de Rei plantejada pel seu adversari. Ràpidament a llençats els peons sobre l’enroc de les negres, creant amenaces insalvables pel jugador Africà.

L’Oscar amb les negres ha jugat la Defensa Siciliana per oposar-se al peó de rei jugat per Miguel Sergio d’Angola. Les blanques han jugat una variant tancada on l’Oscar ha aconseguit avantatge d’espai que ha transformat en un peó que ha resultat decisiu.

En Cristofer amb les peces negres ha jugat la defensa Eslava davant el MI Oliveira Luciano. La partida ha estat igualada en tot moment i desprès de molts intents per desnivellar la posició, els dos adversaris han signat l’empat.

Daniel Jose al quart tauler s’enfrontava amb les peces blanques al MI Domingos, Catarino. L’obertura ha estat una Escocesa i el Daniel una vegada han sortit de les jugades teòriques ha obtingut avantatge que ha anat incrementat fins obtenir una convincent victòria.

Avui també es celebraven les eleccions a la presidència de la FIDE on ha resultat guanyador, contra tot pronòstic, la candidatura d’en Arkady Dvorkovich que serà el 7è President de la Federació Internacional d’Escacs.

20181003 R09

Equip d'Andorra

20181003 R09

Francesc Rechi a l'assemblea de la FIDE

Batumi Chess Olympiad 2018

<iframe src="https://live.followchess.com/?fed=AND#!43rd-olympiad-batumi-2018"<!-- [et_pb_line_break_holder] -->width="100%" height="800" frameborder=0></iframe>