T
87 ANDORRA (AND)
2 – 2
104
Trinitat & Tobago (TTO)
60.1
GM De la Riva Aguado, Oscar
2475
1 – 0 MF Johnson, Joshua
2261
60.2
MI
Alomà Vidal, Robert
2428
0 – 1
MF Harper, Ryan
2226
60.3
MF Garcia Paolicchi, Raul
2176
0 – 1
MF
Winter Atwell, Adrian
2221
60.4
CM José Queraltó, Daniel
2096
1 – 0
MF
Merritt, Mario
2175

Empat que sap a poc contra una selecció teòricament inferior

Avui ens enfrontàvem a la selecció de Trinitat i Tobago, equip molt compensat on tots els jugadors són Mestres FIDE.

Al primer taulell, l’Oscar amb blanques ha jugat una obertura vienesa. Amb enrocs oposats, els dos jugadors han llençat els seus peons amb la finalitat de debilitar l’estructura defensiva de l’altre. L’Oscar ha pogut bloquejar l’atac rival i amb l’ajuda del centre ha pogut debilitar la posició negra i crear diverses amenaces. El negre s’ha quedat amb les seves peces situades molt malament, mentre veia com la torre blanca anava capturant peons sense poder defensar-los. El negre ha abandonat davant l’allau de peons que anaven directes a coronar.

Al segon taulell, el Robert amb negres ha plantejat una variant secundària de la defensa francesa on s’ha arribat a una posició molt complicada de la Winawer on el rei del negre esta una mica exposat. Després d’una sèrie de combinacions i canvis s’ha arribat a una posició encara complicada però que el negre amb dos peons molt avançats hauria pogut guanyar. El nostre jugador no ha trobat la manera i el blanc ha sacrificat una peça per un dels peons i ha començat a pujar els seus peons del flanc de rei que el Robert no ha pogut aturar.

Al tercer taulell, el Raul amb blanques ha sortit bé de l’obertura, on el negre tenia un peó aïllat i el Raul estava pressionant-lo però un petit error tàctic ha fet que perdés un peó. El Raul ha lluitat per intentar igualar, però el negre amb un joc precís ha aconseguit imposar el peó d’avantatge.

Al quart taulell, el Daniel (ja recuperat) amb les peces negres ha aconseguit un fort atac al flanc de dama on estava enrocat el blanc, fet que ha desencadenat que guanyés material en una combinació i mantingués la iniciativa. Així doncs, amb material de més i la iniciativa, el Dani ha acabat imposant-se.

Finalment un empat 2-2 que sap a poc contra una selecció teòricament inferior en el rànquing inicial.

<iframe src="https://live.followchess.com/?fed=AND#!43rd-olympiad-batumi-2018"<!-- [et_pb_line_break_holder] -->width="100%" height="800" frameborder=0></iframe>