42 Chess Olympiad - Baku 2016

Victòria davant un rival prou conegut, Sant Marino


T
88 ANDORRA
ELO
2½ – 1½
148
SAN MARINO
ELO
65.1
MI Alomà, Robert
2482
1 – 0 Rossini, Paul
1692
65.2
GM
De la Riva, Oscar
2503
1 – 0
Berardi, Giancarlo
—-
65.3
Fernández, Joan
2142
½- ½
CM
Maccapani, M
1971
65.4
MF Garcia, Raül
2153
0 – 1
CM
Volpinari, D
1976

Avui hem jugat la segona ronda amb San Marino, país amb el que hem jugat molts cops, també en el campionat dels petits estats. Ens coneixem be i hi tenim amics de fa molts anys. El nostre objectiu era guanyar per poder apropar-nos a la meitat de la classificació.

20160903_baku_ronda_2

En Robert ha aprofitat una defensa defectuosa del seu rival per aconseguir un atac decisiu encara no acabada l’obertura, pel que ha pogut guanyar força ràpid.

20160903_baku_ronda_2

En Oscar ha quedat bé amb negres i ha pogut tancar el flanc de dama, on suposadament el blanc tenia que trobar la seva activitat. No ha estat així i el nostre jugador ha pogut atacar a plaer la posició del rei blanc, creant amenaces decisives que primer han guanyat material i seguidament li ha permès fer mat.

20160903_baku_ronda_2

En Joan ha tingut una partida molt lluitada des de l’obertura. Els dos jugadors han intentat millorar les seves peces per poder aconseguir certa activitat. El negre, de San Marino, sembla que ha aconseguit quelcom més i després de tot de maniobres ha aconseguit guanyar un peó. La posició s’ha anat simplificant i s’ha arribat a un final de peces majors. Tot i el peó de més, el seu rival li ha ofert taules, que òbviament el nostre jugador ha acceptat.

20160903_baku_ronda_2

En Raül amb negres ha quedat una mica millor després de l’obertura. No era massa però. Després de moltes maniobres per ambdues bandes el blanc s’ha deixat un peó. S’han produït tot de simplificacions i han arribat en un final amb moltes opcions de taules pel seu rival, gràcies a la presència d’alfils de diferent color. Tot i així en Raül ha anat donant voltes i voltes exprimint totes les opcions de victòria fins superar les 6 hores de joc. Malauradament en una posició on el peó d’avantatge no seria suficient per guanyar, en els destrets de temps s’ha deixat la torre i ha hagut d’abandonar.

20160903_baku_ronda_2

Amb aquest resultat obtenim la nostre primera victòria en aquestes olimpíades. Demà esperem un rival probablement per la meitat de la taula, encontre que sens dubte serà molt lluitat. Pel que fa a la part de dalt avui no s’ha produït cap sorpresa destacada, i per altre banda avui ha debutat el campió del món, Magnus Carlsen, amb victòria per la seva selecció nacional de Noruega.

20160903_baku_ronda_2

20160903_baku_ronda_2

20160903_baku_ronda_2