T
67 URUGUAI (URU)
3 – 1
87
ANDORRA (AND)
55.1
GM Rodriguez Vila, Andres
2477
1 – 0 GM De la Riva Aguado, Oscar
2475
55.2
MI
Roselli Mailhe, Bernardo
2439
0 – 1
MI Alomà Vidal, Robert
2428
55.3
MF Lopez Azambuja, Nicolas
2322
1 – 0
MF
Garcia Paolicchi, Raul
2176
55.4
MI Rodi, Luis Ernesto
2308
1 – 0
Luke, Cristofer
2124

 

Justa derrota davant la selecció d’Uruguai

La selecció d’Uruguai, la nostra rival d’avui, té un equip superior en el rànquing ja que, malgrat haver-hi una igualtat d’ELO en els dos primers taulers, els seus altres components presenten un perfil teòricament superior als nostres representants. Tot i així els nostres jugadors han arribat motivats per aconseguir puntuar i guanyar el matx, però malauradament no ha pogut ser i només hem pogut sumar un punt.

El Raul en l’obertura amb negres s’ha confós d’ordre de jugades i ha desviat la dama del blanc sacrificant un alfil per guanyar una torre, però ben aviat s’ha comprovat que la idea no era bona doncs la resta de la partida la seva dama no ha pogut entrar en joc. El seu rival ha pogut crear amenaces sobre el rei i la pròpia dama que han acabat costant material decisiu al nostre jugador.

El rival de l’Oscar ha sabut mantenir una certa avantatja amb blanques aprofitant una sortida de dama que la deixava exposada, i li donava certa iniciativa. Amb varies jugades precises ha pressionat durant moltes jugades, tot i que el nostre jugador lluitava perquè la seva posició no col·lapsés. Finalment en els destrets de temps ha fet un error greu que li ha costat material i la partida.

En Robert ha jugat amb blanques de forma agressiva, atacant al rei contra la defensa Índia de Rei del seu rival. Ha quedat amb una posició dominant i el negre no podia fer res més que esperar que el nostre jugador trobés la forma de millorar les peces. Després de varies maniobres l’atac era molt fort i ha guanyat un parell de peons que en el final han resultat decisius.

En Cristofer amb blanques ha intentat activar-se pel flanc de dama per tal d’aconseguir alguna cosa però el seu rival ha controlat bé els intents i, de fet, ha sigut el negre qui ha aconseguit refusar les peces blanques i obtenir la iniciativa. Més tard el nostre jugador ha perdut un peó, tot i que el negre havia de lluitar molt per aconseguir guanyar. Tot i així el nostre jugador ha menjat un peó enverinat i ha omès una xarxa d’escac i mat.

Demà ens hauria de tocar un rival més assequible, i esperem poder puntuar per mantenir-nos aproximadament en la meitat de la classificació.

En els resultats dels equips capdavanters destaca l’empat a la primera taula entre Polònia i Azerbaijan, juntament amb la victòria dels Estats Units sobre Croàcia.

20181001_ronda07

Uruguai vs Andorra

20181001_ronda07

Equip femení Etiòpia

Batumi Chess Olympiad 2018

<iframe src="https://live.followchess.com/?fed=AND#!43rd-olympiad-batumi-2018"<!-- [et_pb_line_break_holder] -->width="100%" height="800" frameborder=0></iframe>