Debut amb una clara derrota davant Holanda


T
97 ANDORRA
ELO
0 – 4
11
HOLANDA
ELO
11.1
GM De la Riva, Oscar
2523
0-1 GM Giri, Anish
2745
11.2
MF
Garcia, Raül
2176
0-1
GM L’Ami, Erwin
2631
11.3
CM Jose, Daniel
2122
0-1
GM
Tiviakov, Sergei
2664
11.4
Ribera, Josep Mª
2117
0-1
GM
Van Kampen, Robin
2638

En la jornada inicial de les 41e Olimpíades d’Escacs, l’equip del principat s’ha vist emparellat amb la forta selecció dels Països Baixos, fet que ens han resultat molt emocionat ja que fins a la data mai havíem tingut la possibilitat de trobar-nos amb la selecció “Orange”.

En el primer taulell en Oscar de la Riva s’ha enfrontat al Jove Gran Mestre holandès Anish Giri. Amb les peces blanques, l’Oscar ha escollit la variant Rossolimo per tal de no entrar en una preparació del seu rival i així dur la lluita en una terreny menys teòric del que hauria volgut el jugador Holandès. Aquesta elecció no li ha sortit del tot bé i s’ha vist superat en una variant tàctica, que ha permès al seu rival sortir de l’obertura amb parella d’alfils i peó de mes. Poc despès, l’Oscar ha tingut d’abandonar fruit de les poques perspectives de defensa en un final molt complicat.

L'equip una estona abans de començar el matx

En el segon taulell, en Raül Garcia ha triant la defensa Tarrasch per fer front a l’obertura del peó de dama escollida pel seu rival. El Gran Mestre Holandès Erwin l’Ami ha triat una variant poc habitual per les peces blanques però no exempta de perill. El nostre jugador ha reaccionat correctament i ha donat un peó per tal d’obtenir un joc de peces dinàmic que li permetés contrabalançar el desequilibri de material. El Gran Mestre Holandès ha sabut trobar les jugades correctes per defensar aquest avantatge i no ha desaprofitat una errada en els destrets de temps per tal de realitzar un cop guanyador.

En el tercer taulell, en Daniel José s’ha enfrontat al Gran Mestre d’origen Rus Sergei Tiviakov. En Daniel ha triat una variant molt solida per fer front a la defensa Escandinava, malgrat tot el nostre jugador ha aconseguit un lleuger avantatge que poc a poc el gran mestre holandès ha pogut anar reduint fins arribar a un final igualat. Quan tot semblava que el nostre jugador podria treure quelcom de positiu pels nostres interessos, en el destret de temps en Daniel s’ha deixat una qualitat i ha tingut d’abandonar poc després.

Comença el matx! AND vs NED

Finalment, En el quart taulell en Josep Ribera ha plantejat una defensa siciliana on el seu rival el Gran Mestre Van Kampen ha escollit la variant Rossolimo per no entrar en variants principals. El nostre jugador ha escollit un esquema sòlid que li ha permès sortir de l’obertura amb una posició relativament igualada, malauradament en Josep no ha valorat bé les amenaces blanques i ha acabat perdent poc després una qualitat sense cap tipus de compensació.

El resultat final de 4-0, malgrat ser contundent no ens ha minvat la nostra moral i les expectatives continuen sen les mateixes ja que teníem molt clar que avui era una jornada molt complicada per treure quelcom de positiu i a partir de la segona ronda és quan realment teníem que començar a lluitar per mantenir-nos dintre del top 100.

La selecció de Xina, 7ena del rànquing

Pel que fa als nostres veïns, França figura com a tercer cap de sèrie i ha començat amb bon peu després de vèncer 4-0 a Zambia. Per la seva part Espanya anava guanyant 2-0 a Malàisia amb dues partides en joc i bones opcions d’aconseguir un resultat contundent. Pel que fa al equip Amfitrió Noruega, el descans de l’actual campió del Món Magnus Carlsen li hauria pogut provocar un problema nomes començar ja que només ha pogut guanyar per la mínima 2,5 a 1,5 a una sorprenent Yemen.

Selecció holandesa femenina

Simen Agdestein, 1r de Noruega degut al descans de Magnus Carlsen

Vistes de Tromsø