Helgi D. Ziska de les Illes Faroe revalida el títol. Robert Alomà acaba en el quart lloc

El gran mestre internacional de les Illes Faroe s’ha endut la victòria en solitari amb un total de 8,5 punts, després d’empatar en aquesta darrera partida amb el segon classificat el gran mestre Monegasc Igor Efimov.

En aquesta última jornada els jugadors han fet un empat molt ràpid, per triple repetició, ja que a tots dos els interessava aquest resultat per conservar les seves posicions en la classificació.

Amb aquesta victòria el jugador feroès ha estat el just guanyador del torneig, ja que ha liderat de principi a fi la prova. Apart del premi en metàl·lic el primer classificat podrà jugar l’edició de la Copa del Món al 2019.

El representant del Principat, el mestre Internacional Robert Alomà, ha finalitzat en el quart lloc amb 6 punts. En aquestes ultimes dos rondes jugava contra els últims de la classificació i ha aconseguit guanyar les seves partides de forma ràpida per detalls tàctics.

En general no ha estat un bon torneig, a pesar de tenir posicions interessants contra els rivals més forts, en les destretes de temps ha tingut molts problemes i no ha trobat les millors jugades. Finalment ha pogut aconseguir la quarta plaça.

El lliurament de premis ha estat al restaurant Gepeto a la localitat de Klaksvík, amb les autoritats, organitzadors, i el president de l’ESNA, Paris Klerides. Tots els jugadors han rebut un present per la seva participació i el comiat amb el desig de trobar-se d’aquí dos any en la quarta edició d’aquest campionat.

Per acabar, agrair a l’organitzador del torneig, en Finnborg i la seva família, que ha vingut a ajudar tots els dies, per la seva hospitalitat i per intentar que els participants ens sentíssim com a casa.

Crònica: Robert Alomà Vidal

 • Web oficial del torneig.
 • Fotos a la web oficial del torneig.
 • Flickr FEVA.
 • Resultats i classificació a chess-results.
 • Retransmissió en directe a chess24.
 • Retransmissió en directe a ChessBomb.
 • Retransmissió en directe a Follow Chess.
 • 20180422_Feroe (7)

  Stelios Theocharous (CYP) vs Robert Alomà (AND)

  20180422_Feroe (6)

  Vista de la sala de joc