Taules amb el gran mestre Axel Bachmann (PAR)

2015 Logo ibam

D’aquesta setena ronda el millor ha estat el resultat, concretament les taules enfront el gran mestre de paraguai Axel Bachmann, tot just el vigent campió, ja que va guanyar el torneig en la darrera edició, a Linares (ESP) 2014.

La partida no ha estat precisament agradable pels meus interessos. Al barrejar diverses variants en l’obertura, amb les peces blanques, he acabat en una posició sòlida, però sense gaires perspectives, i en qualsevol cas més còmode de jugar amb les peces negres. Aquest fet ha provocat que prengués un parell de decisions estratègicament errònies acabant en una posició, al mig joc, totalment defensiva on el meu rival podia progressar lentament. Afortunadament en els destrets de temps una errada de càlcul m’ha permès activar les peces i d’aquesta manera la partida s’ha equilibrat arribant a un final igualat on s’han signat les taules.

Pel que fa al capdavant de la classificació el gran mestre cubà Lázaro Bruzón ha aconseguit la victòria amb negres davant el gran mestre argentí Fernando Peralta. Amb aquesta nova victòria, tot sigui dit en una posició difícil, es col·loca amb 6½ punts, tot just un punt d’avantatge respecte els seus perseguidors quan només queden dues rondes per disputar-se.

El grup perseguidor amb 5½, on em trobo, està integrat per sis jugadors, i per tant comparteixo grup de puntuació amb els grans mestres Julio Granda (PER), Alexandr Fier (BRA), Axel Bachmann (PAR), Gabriel del Rio (ESP) i el mestre internacional argentí Alan Pichot.

La jornada de demà pot resultar decisiva, al menys pel jugador cubà, ja que una hipotètica victòria li podria donar el triomf a manca d’una ronda.

20151101 BilbaoChess

Bilbao Chess 2015