Una derrota i una victòria en la jornada doble

2015 Logo ibam

La jornada matinal no ha resultat precisament positiva pels meus interessos degut a la derrota amb les peces negres davant el jugador espanyol José Luis González.

El cert és que la posició obtinguda després de l’obertura era més que raonable, però segurament he sobrevalorat les meves possibilitats en el migjoc. Dins la recerca dels plans de joc i consumint un munt de temps per mantenir una opcions interessants he forçat la posició amb una ruptura a f4 en el moment menys oportú, quan disposava de línies més sòlides. Tot i que la ruptura no era el millor degut a que just les blanques ho podien aprofitar per activar-se, una greu errada de càlcul, fruit de la valoració errònia, ha permès el meu rival guanyar un peó que ha resultat decisiu per acabar enduent-se la victòria, malgrat que la partida s’ha allargat pels destrets de temps.

Afortunadament la victòria per la tarda davant el representant de Puerto Rico m’ha permès recuperar els ànims! Mitjançant un esquema tancat contra la Siciliana del meu rival he sortit de l’obertura amb una posició més còmode on no resultava gens senzill trobar un pla de joc adequat per les negres. Les blanques han acabat dominant el centre el que m’ha permès rematar la partida amb una seqüència forçada, sumant així el meu segon punt en el torneig.

Després de la tercera ronda tant sols 6 jugadors es troben al capdavant de la classificació amb el 100% dels punts, els grans mestres Vallejo (ESP), Granda (PER), Bruzón (CUB), Fier (BRA), Del Rio (ESP), juntament amb el mestre internacional Martín Martínez (COL).

Demà la ronda torna al seu horari habitual a les 16:00 hores.