Nisipeanu manté el lideratge. Jordi Fluvià amb 7 punts!

L’atenció d’aquesta novena ronda del torneig estava centrada en la primera taula amb l’enfrontament directe entre els dos grans mestres Thybo (DEN) i Nisipeanu (GER), primer i segon classificats. Al final la partida no ha tingut gaire història al acordar-se les taules en sortir de l’obertura en una posició igualada. Sembla que el resultat era satisfactori pels dos i així Nisipeanu es manté al capdavant de la classificació a manca d’una ronda amb 8 de 9.

Amb 7’5 punts es troben només tres jugadors, l’esmentat Jesper Thybo, el mestre internacional espanyol Adrián Suaréz que demà estarà a la taula número ú amb Nisipeanu, i el gran mestre hongarès Gergely Kantor.

Amb 7 punts un altre grup perseguidor de tant sols 5 jugadors i on trobem precisament al primer jugador del Principat classificat, el mestre internacional Jordi Fluvià, gràcies a la important victòria assolida avui enfront el gran mestre hongarès Bence Korpa a qui ha derrotat amb les peces negres. El Jordi s’ha recuperat brillantment en aquesta part final del torneig i si demà pot tornar a guanyar completaria un excel·lent resultat.

El següent jugador andorrà a la classificació és en Josep Mª Ribera amb 5’5 punts després de guanyar avui amb les peces negres l’espanyol Ruben Molina en una partida on la fortuna li ha estat de cara.

Amb 5 punts Daniel Gómez i Cristofer Luke, puntuació aconseguida amb camins molt diferents ja que en aquesta novena ronda el primer ha perdut i el segon, en canvi, ha guanyat. Marc Martínez ha fet taules i per tant es col·loca amb 4 punts, mentre que Àlex Alcón que ha perdut es manté amb 3’5, els mateixos que l’Ariadna de la Riva que no ha pogut superar al seu rival i ha signat l’empat, i la seva germana Jana de la Riva que ha sumat una nova victòria.

Tanquen la classificació dels nostres jugadors Jaume Alcón amb 2’5 i Alfred Alcón amb 2.

Demà al matí, a les 9:00 començarà la última ronda. Esperem que els jugadors andorrans puguin puntuar per acabar millorant les seves posicions en la classificació final

A continuació els enllaços oficials per seguir el torneig.

Web Oficial Open Benasque
Resultats i classificacions a chess-results
Resultats i classificacions a info64
Retransmissió en directe chess24
Galeria de fotografies a Flickr

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA