Quarta victòria consecutiva que permet l’Oscar situar-se en els llocs capdavanters

2015 Logo ibam

La victòria d’avui, la quarta de manera consecutiva, m’ha permès situar-me en els llocs capdavanters a tant sols mig punt del líder del torneig, el gran mestre internacional cubà Lázaro Bruzón.

Amb les peces blanques els jugador cubà s’ha col·locat líder en solitari amb 5½ punts al vèncer el mestre internacional espanyol Jaime Santos amb les peces blanques, precisament el jugador que ahir va donar la sorpresa al superar Paco Vallejo. L’altre jugador que el podia igualar era Julio Granda (PER) però avui no ha pogut passar de les taules davant Alexandr Fier (BRA), en una partida lluitada però força igualada. Aquest resultat ha permès que tant sols un jugador es distanciés en la classificació.

Per la meva part, i amb les peces negres, he aconseguit una important victòria davant el jove mestre FIDE espanyol Javier Marchena. Aquest jugador, de categoria sub18, estava fent un molt bon torneig i es troba en una clara trajectòria ascendent. La partida ha estat força complicada, en bona part per la tria de l’obertura, una moderna, que habitualment condueix a posicions enrevessades amb opcions per ambdós jugadors. La posició resultant en el migjoc era més o menys igualada, però un pla erroni per part del meu rival m’ha permès obtenir la iniciativa i acompanyada dels destrets de temps de les blanques han provocat que la seva posició poc a poc es deteriorés fins perdre un peó que ha resultat decisiu.

Aquesta victòria em permet situar-me en el grup perseguidor del líder, amb 5 punts, els mateixos que Julio Granda (PER), Axel Bachmann (PAR) i els argentins Fernando Peralta i Alan Pichot.