Amb la participació dels nostres jugadors Joan Fernández, Eric Casanovas i Valentí Riba

Durant la setmana del 8 de juliol al 15 de juliol es va disputar a Saint-Lô (França) l’Open Coquereau amb la participació de Joan Fernández i l’Open Jeune amb la participació d’Eric Casanovas i Valentí Riba.

Saint-Lô forma part de la regió de Normandia i va ser completament destruïda durant la segona guerra mundial. Aquest fet es denota amb uns quants recordatoris d’aquest fet al llarg del poble.

En total van participar 430 jugadors en els tres tornejos que es van organitzar durant la setmana. 132 jugadors van formar part de l’Open Coquereau, 164 a l’Open Jeunes i 134 al Pro Evolution Échecs. En total hi va haver la participació de 22 nacionalitats diferents.

Saint Lo 2017

Póster amb la informació del torneig.

Cal felicitar a l’organització del torneig pel nombre considerable d’activitats organitzades durant el torneig. En la vessant dels escacs, es va organitzar un torneig blitz, un torneig amb handicap segons ELO i un torneig blitz per equips on alguns dels jugadors andorrans van prendre-hi part. A l’altre vessant, també es van organitzar tornejos de futbol, ping-pong (Valentí Riba els va guanyar!), atletisme, poker, etc. D’aquesta manera, els jugadors que conformaven els tornejos i sobretot els més joves, disposaven d’altres activitats amb les que entretenir-se.

A l’Open Coquereau, el gran mestre Igor Naumkin (Rússia) es va proclamar campió a l’aconseguir 7,5 punts durant les 9 rondes que es van disputar. Els mestres internacionals Paul Velten (França) i Fy Antenaina Rakotomaharo (Madagascar) van ser segon i tercer respectivament al finalitzar el torneig amb 7 punts.
Per part andorrana, Joan Fernández va finalitzar el torneig a la vint-i-tresena posició acabant el torneig amb 5,5 punts. Torneig decent del jugador andorrà que tot i que podria haver assolit algun punt més amb rivals de categoria lleugerament superiors.

2017 Saint-Lo

La delegació andorrana!

Pel que fa a l’Open Jeune, Yauheniya Mitskevich (Bielorússia) es va proclamar campiona en guanyar 8 de les 9 partides que va disputar. Jip Daemens (Holanda) i Barys Vainerchuk (Bielorússia) van completar el podi amb 7,5 punts dels 9 possibles.

L’Eric Casanovas va efectuar un torneig molt bo, quedant catorzè, amb 6 punts dels 9 possibles. Destacar que el jugador andorrà va ser l’únic capaç de guanyar a la campiona del torneig i que a l’última partida del torneig es va disputar finalitzar-lo en quarta posició.

2017 Saint-Lo

Sala de joc del Festival

Pel que fa al Valentí Riba, va tenir un torneig d’alts i baixos acabant a la posició 63 amb 5 punts. El jugador andorrà, en gairebé totes les partides, va patir de falta de temps per tal d’acabar de rematar les partides en les que la posició li era favorable i havent de cedir les taules posteriorment.

Tot i no estar al podi, tant l’Eric com el Valentí es van dur un premi triat per ells mateixos donat que tots els participants de l’Open Jeune tenien premi garantit.

Bones sensacions del torneig i molt recomanable per als jugadors més joves que tenen l’oportunitat de foguejar-se amb rivals d’edat i nivell similars.

2017 Saint-Lo

Valentí Riba preparat per començar!

2017 Saint-Lo

Eric Casanovas tot just abans de la partida!

<2017 Saint-Lo

En Valentí Riba va guanyar el torneig de tennis taula!