Brindis de benvinguda i primera ronda del torneig

Aquesta tarda a les 15:30 hores al bar de l’hotel Sant Gothard, ha tingut lloc la inauguració i el brindis de benvinguda als jugadors i acompanyants d’aquesta nova edició a càrrec del patrocinador Hotel Sant Gothard representat en aquest acte per la Sra. Salut Torné, acompanyada del president de la Federació d’Escacs Sr. Francesc Rechi.

Brindis de benvinguda

Brindis de benvinguda

Tot ha transcorregut en un ambient distés, malgrat què alguns jugadors no podien evitar a les seves cares la tensió que sempre representa la primera ronda d’un obert internacional. Tot seguit, un cop a la sala de joc ha estat l’àrbitre qui ha donat les darreres indicacions tècniques, per poc després de les quatre de la tarda començar la ronda inaugural del torneig.

Julio Granda (PER)

Julio Granda (PER)

Pel que fa a l’aspecte esportiu, normalment les primeres rondes en aquest tipus de torneig no donen per escriu-re gaires notícies, ja què els teòrics caps de llista acostumen a resoldre amb autoritat les seves respectives partides.

Tot i així sempre hi ha jugadors que es troben una resistència més aferrissada, com de fet ha passat en algunes partides, i enguany cal fins i tot destacar la derrota del tretzè cap de llista, el gran mestre francès Jean-Noël Riff. Ha estat el jugador espanyol Alonso Fernández (96 del rànquing) qui l’ha superat. Un resultat molt meritori tenint en compte la diferència teòrica de nivell, ja què el darrer any el jugador francès sempre va estar per les primeres taules.

Aurelie Dacalor (FRA)

Aurelie Dacalor (FRA)

Per part andorrana, han començat amb victòria tres dels nostres representants, Raül García, Joan Fernández i Esteve Mateu. La resta dels nostres representants s’enfrontava amb jugadors superiors i malauradament cap d’ells ha pogut donar la sorpresa.

Raül García (AND)

Raül García (AND)

Demà la segona ronda torna a ser a les 16:00 hores degut a que pel mati, a partir de les 10:00, es celebra el Gran Prix d’Escacs de partides ràpides a cinc minuts a la sala Àgora de la casa pairal d’Andorra la Vella.

Anna Rudolf (HUN)

Anna Rudolf (HUN)

Francesc Rechi (AND)

Francesc Rechi (AND)