Reagrupament de jugadors al capdavant amb 4,5 punts

Al començar la ronda 3 jugadors estaven amb opcions de sumar la cinquena victòria consecutiva, però al final cap d’ells ha pogut guanyar la partida i per tant s’ha produït un reagrupament de 6 jugadors empatats al capdavant de la classificació amb 4,5 punts.

Josep Manel Lopez (ESP)

Josep Manel Lopez (ESP)

La partida entre Vovk i Rodshtein ha finalitzat en taules per escac continu després de 30 moviments. El cert és que les negres s’han ficat dins d’una posició força complexe sacrificant material per la iniciativa, i per tant amb perspectives d’atac sobre el rei rival, però finalment només ha donat per taules.

Eric Gaudineau (FRA)

Eric Gaudineau (FRA), de moment la sorpresa del torneig

En el segon tauler la partida entre el jugador del Principat David Norwood i el gran mestre espanyol Josep M. López ha estat també diabòlica degut precisament a la tria de l’obertura, una variant Saemisch de la Índia de Rei. Les blanques han triat un esquema incisiu amb enrocs en flancs oposats i com és habitual en aquest tipus d’estructures ambdós jugadors han desenvolupat el seu atac sobre el rei rival. Finalment han estat les blanques les que han posat cercle sobre el rei negre i les amenaces de mat han resultat decisives.

Lawrence Trent (ENG)

Lawrence Trent (ENG)

Juntament amb els jugadors esmentats, Rodshtein, Vovk i López, s’han afegit al grup de 4,5 punts Eduardo Iturrizaga amb la seva victòria enfront el francès Jean-Noel Riff i Renier Vázquez que ha guanyat el macedoni Vladimir Hamitevici. Completa el grup el jugador francès Eric Gaudineau que amb el número 32 del rànquing de sortida és fins ara el jugador amb resultats més sorprenents ja que s’ha enfrontat a jugadors teòricament molt superior. En la ronda d’ahir va guanyar el gran mestre Arthur Kogan, i avui s’ha desfet del també gran mestre Marc Narciso.

Jean-Noel Riff (FRA)

Jean-Noel Riff (FRA)

Amb quatre punts el grup és molt més nombrós i entre ells trobem alguns dels cap de sèrie que havien cedit algun punt i que estan recuperant posicions. És el cas dels grans mestres Peralta, Felgaer, Alonso, Cabrera o Gozzoli. Dins d’aquest grup de jugadors també hi ha els que avui s’han imposat a jugadors superiors, com és el cas dels Mestres FIDE Mark Lyell i Emilio M. Sánchez que han vençut el mestres internacionals Joerg Wegerle i Marcos Camacho.

Alexandra Aguilera (ESP)

Alexandra Aguilera (ESP)

Per part andorrana el jugador amb més punts continua sent Norwood que en porta 4, i amb 3,5 es troben Raül Garcia que avui ha fet taules amb el mestre internacional d’Equador Bryan Macias, i Esteve Mateu que ha guanyat el jugador espanyol Ramon Ibañez. Amb 2,5 Joan Fernández i amb dos punts es troben Daniel José, Josep Mª Gorgues i Maria Galera.

Diana da Rocha (AND)

Diana da Rocha (AND)

La visita a Caldea d’aquest matí ha resultat un èxit ja que entre jugadors i acompanyants un grup de 52 persones ha visitat el centre.

Demà a les 21:30 hores (sempre en funció del final de la ronda) està previst el sopar de germanor al restaurant argentí Pampa d’Arinsal.

Josep Mª Gorgues (AND)

Josep Mª Gorgues (AND) i Benet Pantebre (AND)

Avui l’Hotel St. Gothard ha regalat a tots els jugadors participants el polo oficial del torneig. Quan s’han assegut a taula han trobat un ticket que podien bescanviar per un polo a la recepció de l’hotel.

Polo

Polo 31è Open d’Andorra Hotel St. Gothard