Segona ronda… i comencen les sorpreses!

En aquesta segona ronda del torneig, celebrada avui a les instal·lacions de l’Hotel Panorama s’han començat a produir les primeres sorpreses, ja que el nivell entre els rivals disminueix, i per tant aconseguir la victòria resulta un tant més complicat.

20160804 Sala de joc

Vista dels primers taulers

Gairebé totes les teòriques sorpreses de la jornada han tingut a veure amb el resultat de taules, ja que alguns dels caps de sèrie ho han tingut molt complicat per doblegar la resistència del seus rivals. És curiós, també, assenyalar que a les més destacades han estat involucrades jugadores. Així ha estat el cas de la mestre internacional femenina Patrícia Llaneza (ESP), que amb les peces negres ha aguantat al gran mestre hongarès Peter Prohaszka, número 5 del rànquing.

Jorge Cori (PER)

GM Jorge Cori (PER)

La Mestre FIDE francesa, Isabelle Malassagne, ha estat un altre exemple de resistència davant un rival superior, el gran mestre israelià, Arthur Kogan. En aquest cas les taules s’han signat després de més de 5 hores de joc, on en Arthur, amb les peces negres, ha exprimit totes les opcions en un final de cavall vs alfil, però sense recompensa.

Peter Prohaszka (HUN)

GM Peter Prohaszka (HUN)

L’altra jugadora que avui ha assolit un molt bon resultat, en aquest cas amb negres enfront el mestre internacional d’Israel Mark A. Berkovich, ha estat la jove jugadora espanyola Maria Eizaguerri, que just en aquest torneig estrena el seu títol de Mestre FIDE. Maria, que encara està a la categoria sub12, ha millorat molt en el seu joc i cada any que passa és més madura i resulta complicat guanyar-la.

Anna Rudolf (HUN)

WGM Anna Rudolf (HUN)

Apart dels jugadors esmentats, avui també han obtingut les taules davant un rival superior Raphael Malassagne, David Veganzones, Laurent Picart, Vicent Schmit i Juan Guerra. Per concloure aquest apartat citarem el francès Mehdi Ben-Abed que ha superat el seu compatriota Yannis Aubry, i per tant és el jugador amb menys rànquing de tots els que han aconseguit les 2 victòries.

20160804 Cai Chaoruo (CHN)

Cai Chaoruo (CHN)

Pel que fa als jugadors del Principat, l’únic que es troba amb dues victòries és el mestre internacional Robert Alomà que avui ha vençut el francès Guillaume Trouvé. Amb un punt 3 jugadors, Raül Garcia i Daniel Ramos que avui han descansat, i Marc Morente que ha donat el primer pas per obtenir rànquing internacional ja que ha guanyat al italià Alessandro Conflitti.

Isabelle Malassagne (FRA)

Isabelle Malassagne (FRA)

Demà a les 20:30 està previst realitzar un partit de futbol a les instal·lacions esportives d’Escaldes-Engordany. Ja hi ha una bona quantitat d’inscrits, així que esperem que Julio Granda, un gran aficionat i bon jugador, podrà desplegar tot el seu repertori habitual!

20160804 Maria Eizaguerri (ESP)

Maria Eizaguerri (ESP)

20160804 Jaume Alcon Llosada (AND)

Jaume Alcón Llosada (AND)