El mestre internacional català Hipólit Asis guanyador del torneig

Aquest diumenge pel matí, sota la organització del Centre d’Escacs d’Andorra la Vella i amb el patrocini del Comú d’Andorra la Vella i el Banc Sabadell d’Andorra s’ha disputat una nova edició del Gran Prix d’Escacs de partides ràpides.

Com ja va succeir l’any passat la Sala Àgora de la Casa Pairal d’Andorra la Vella ha estat la seu del torneig, que enguany ha aplegat 57 jugadors, la majoria andorrans o participants del 33 Open Internacional, però també ha comptat amb la presència de jugadors forans que han aprofitat el torneig per conèixer el Principat. L’únic canvi respecte totes les edicions anteriors ha estat l’augment d’una ronda, jugant-se finalment nou partides.20150719 Gran Prix d'Escacs d'Andorra

Vista de la sala de joc

Com ve sent habitual el torneig ha tingut un nivell considerable, amb la participació de sis grans mestres, quatre mestres internacionals i cinc mestres fide. El cap de sèrie del torneig ha estat el campió de l’open d’Andorra 2014, el peruà Julio Granda.

Tot i així, el ritme del torneig, amb partides de 5 minuts sense increment, provoca sempre moltes errades, i per tant mai hi ha favorits clars. Moltes partides s’acaben decidint en els darrers segons i en ocasions les avantatges materials no resulten decisives.20150719 Gran Prix d'Escacs d'Andorra

Primer tauler amb Julio Granda

La lluita per les primeres places ha estat aferrissada i s’ha hagut d’esperar als resultats de la darrera ronda per conèixer al vencedor. Finalment el primer lloc en solitari al obtenir 7,5 punts ha estat per l’actual campió de Catalunya absolut, el mestre internacional Hipòlit Asis, al signar taules tot just a la darrera partida.

La segona plaça ha estat compartida amb 7 punts pels grans mestres francesos Jean-Noël Riff i Adrien Demuth, per aquest ordre segons el coeficient de desempat.20150719 Gran Prix d'Escacs d'Andorra

Entrevistes amb ATV

Per la quarta i cinquena plaça, ja que hi havia cinc premis a la classificació general, s’ha produït un empat entre quatre jugadors. El quart lloc ha estat pel mestre fide francès Pierre Barbot i el cinquè pel gran mestre Julio Granda, superant als francesos Maxime Lagarde i Thomas Chargelegue.

D’aquest grup de jugadors destaca la presència, precisament del darrer jugador citat, el jove francès Thomas Chargelegue, que amb el número 31 del rànquing inicial ha superat jugadors superiors arribant al final a la part alta del torneig.20150719 Gran Prix d'Escacs d'Andorra

Campió del torneig, MI Hipòlit Asis

Els premis especials per trams ELO han estat per Thomas Chargelegue (França, Millor 2150-2299), Manuel Quidiello (Espanya, Millor 2000-2149), Or Globus (Israel, Millor 1850-1999) i Valentí Riba (Andorra, Millor <1849). Pel que fa a la representació local, el millor amb 6 punts ha estat en Raül García, amb 5,5 Oscar de la Riva i Esteve Mateu. El lliurament de premis ha comptat amb la presència del director d'oficina del Banc de Sabadell d'Andorra, Joan Pla, que ha lliurat els premis conjuntament amb el president de la FEVA Francesc Rehi i el vicepresident del CEA Joan A. Obregón.
20150719 Gran Prix d'Escacs d'Andorra

Tot just abans de lliurar els premis

Agrair una vegada més el suport del Comú d’Andorra la Vella i el Banc de Sabadell d’Andorra i esperem que aquest torneig pugui veure moltes més edicions.20150719 Gran Prix d'Escacs d'Andorra

Preparats per començar!