xxviiopen

Ronda 2, els caps de sèrie continuen sumant punts

Nota: Ja podeu consultar totes les dades del torneig a Chess-Results

Interessant jornada la viscuda avui a l’hotel Sant Gothard. Malgrat que algun dels mestres han tingut victòries fàcils, més d’un s’ha trobat amb rivals que de bon principi sortien per la victòria i algun fins i tot ho ha aconseguit.

El mestre internacional d’Israel, habitual del nostre torneig, Mark Berkovich ha perdut amb el jugador de l’Índia Kelkar Abhishek. Uns taulers més avall la jove jugadora francesa Carole Forestier aconseguia la victòria enfront el mestre FIDE espanyol Luis Ignacio Rubio. També cal destacar la derrota del mestre internacional espanyol Rafael Rodríguez a mans de l’alemany Volker Schoder.

Tot i així la partida de la jornada ha estat la que ha enfrontat en el cinquè tauler Danny Raznikov amb el gran mestre Fernando Peralta. La partida ha durat més de 6 hores amb més de 100 jugades mentre jugaven un final de dames on el jugador argentí ha acabat trobant la forma d’aprofitar el seu lleuger avantatge en un final que semblava acabaria en taules.

Lisa Schut

Lisa Schut

També s’han produït diverses taules. La primera que cal destacar són les que s’han donat entre els dos andorrans Oscar de la Riva i Raül García, que després del Gran Prix d’aquest mati han decidit no arriscar. En el tauler 14 també s’ha acordat l’empat entre el mestre internacional Clovis Vernay i l’espanyol Emilio Miguel Sánchez. Idèntic resultat ha sortit de la partida entre l’alemany Felix Klein i l’escocès Scott Fraser.

Tots esperant la WIFI a les 22:30

Tots esperant la WIFI a les 22:30

A la part andorrana del torneig, llevat dels dos anteriorment citats, cal destacar la dura lluita que han oposat en Daniel José i en Francesc Rechi davant dos jugadors molt superiors. Malauradament han perdut els encontres després de més de 4 hores de joc, al cometre unes greus errades quan podien haver lluitat per l’empat. Els altres jugadors locals que ahir van guanyar, Joan Fernández i Jordi Cots, també han perdut les seves partides.

Mihail Marin, recent guanyador de Benasc

Mihail Marin, recent guanyador de Benasc

En canvi, han aconseguit la victòria David Gorgues, Xavier Rechi, Luc Filipowicz i tot i que no juga sota bandera andorrana també cal comentar el resultat del resident de nacionalitat portuguesa Antonio Viriato Ferreira. Per acabar, destacar les taules del sub12 Francesc Asis López amb Francesc Galvez, un jugador amb rànquing internacional.

Sabrina Vega

Sabrina Vega

Demà la ronda començarà a les 15:30 hores, horari que es mantindrà fins a la darrera ronda que es jugarà pel mati. També informem a tots els visitants que ens poden seguir via Twitter.

Sabino Brunello i en segon terme Belinda Vega

Sabino Brunello i en segon terme Belinda Vega