Cap jugador aconsegueix la quarta victòria consecutiva

En aquesta quarta ronda la igualtat ha tornat a ser la tònica de la jornada, ja que les cinc primeres partides han acabat en taules, degut a que malgrat l’aferrissada lluita cap d’elles s’ha desnivellat.

P. Priya (IND) vs Olga Alexandrova (ESP)

P. Priya (IND) vs Olga Alexandrova (ESP)

Això ha provocat que cap jugador assoleixi els quatre punts i per tant el lideratge del torneig el comparteixen 12 jugadors empatats amb 3,5 punts. En aquest grup es troben varis caps de sèrie, com els grans mestres Granda, Hammer, Illescas, Solodovnichenko o Kogan entre d’altres. En el mateix grup, però, també trobem l’espanyol Ramon Ibañez que avui ha donat la sorpresa al vèncer al gran mestre hongarès David Berczes. L’holandès Twan Burg, que ahir va guanyar al número dos del rànquing, avui ha fet taules amb el número sis l’argentí Fernando Peralta i per tant es manté també en el grup capdavanter.

Viktoria Johansson (SWE)

Viktoria Johansson (SWE)

La duresa del torneig queda demostrada quan jugadors del nivell de l’hindú Negi (2661) es troba amb tant sols 2,5 punts, ja que avui no ha passat de l’empat enfront del català Victor Vehi. Per la seva banda els grans mestres kiril Georgiev, Fernando Peralta, Eduardo Iturrizaga, Krisztian Sabo, o els espanyols Arizmendi o Narciso es troben amb tres, i el gran mestre Gabriel del Rio amb 2,5. Vist lo vist fins ara, queda clar que les victòries són molt difícils d’aconseguir.

Sala de joc

Vista sala de joc

La darrera partida en acabar de la ronda d’avui, ha estat precisament la del jugador del Principat David Norwood, que amb les peces negres ha fet taules davant el número u del rànquing i guanyador de la passada edició, el búlgar Kiril Georgiev.

Lluis Comas (ESP)

Lluis Comas (ESP)

La partida ha estat en tot moment molt complicada ja que el rei de les negres ha quedat molt exposat, però en David ha sabut compensar-ho amb l’activitat de les seves peces. Malgrat els intents d’en Georgiev per endur-se el punt s’ha arribat a un final de torres de taules.

Maria Shoene (GER)

Maria Shoene (GER)

El següents jugadors locals es troben amb 2,5 punts, concretament Marc Simonet i Daniel José que han guanyat avui les seves respectives partides. Amb dos punts trobem Raül García que avui ha desaprofitat una bona posició, i ha perdut davant el gran mestre català Xavier Vila. Amb la mateixa puntuació que en Raül trobem en Joan Fernández que ha guanyat el francès Jean Dufour. Avui s’han estrenat amb la seva primera victòria del torneig la Diana da Rocha i en Arnau Jansat.

Demà toca la vista a Caldea, on un grup de jugadors i acompanyants gaudiran del centre termo lúdic.