Cinc jugadors empatats amb 5 punts

Aquesta setena ronda ha servit per que finalment 4 jugadors atrapin al que fins ara anava líder en solitari, i per tant el mestre internacional francès Adrien Demuth comparteix el lideratge del torneig després de tres rondes sol.

[youtube]http://youtu.be/cIHfedQKP-k[/youtube]

Això sí, Adrien ha tornat a obtenir un bon resultat al entaular amb les peces negres amb el gran mestre Vladislav Tkachiev, membre de l’equip olímpic del seu país. Malgrat que ha hagut de defensar una posició amb un lleuger desavantatge, no ha tingut excessius problemes per signar les taules.

Els altres quatre jugadors han arribat als sis punts al vèncer en les seves respectives partides. El gran mestre Andrey Vovk (UKR) ha guanyat en una partida de caire tàctic, amb un doble sacrifici de peça inclòs al mestre internacional espanyol Alfonso Jerez. El gran mestre islandès Hjorvar S. Gretarsson ha superat el seu compatriota Dagur Arngrimsson en la partida més llarga dels taulers capdavanters.

Completen el grup dos jugadors francesos, el gran mestre Yannick Gozzoli, que ha guanyat amb les peces negres al suec Pontus Sjodahl, i Jean-Noel Riff que ho ha fet amb les peces blanques al gran mestre espanyol Lluís Comas.

Vista primers taulers

Tots aquests jugadors són a priori els principals candidats per endur-se la victòria del torneig, ja que només queden dues rondes. Teòricament qui tindrà millor calendari és Adrien Demuth, que ja ha jugat amb els principals caps de sèrie, però per altra banda és un dels dos jugadors d’aquest grup amb menys ELO.

No cal oblidar que a tant sols mig punt de distància (amb 5½) trobem tres jugadors més, entre ells el u i el tres del rànquing, Julio Granda (PER) i Vladislav Tkachiev (FRA) que per tant tindran opcions fins al final. També trobem dins d’aquest grup el mestre internacional Cristhian Rios (COL) ja que avui ha guanyat al mestre FIDE Joachim Birger Nilsen (NOR).

Alfonso Jerez (ESP)

En l’apartat de sorpreses que realitzem cada dia avui hi ha unes quantes per mencionar. Per una banda els jugadors Alejandro Alvarado (ESP), Mark A. Berkovich (ISR), Yannick Berthelot (FRA) i Vegar Koi Gandrud que han puntuat amb jugadors força superiors (tres grans mestres i un mestre internacional) i fins i tot algun ha tingut opcions de victòria. Per altra bada citar també les victòries de Fernando Silva (ESP) que ha guanyat el mestre internacional Nikolaj Mikkelsen (DEN) i Sonia Gil (ESP) que ha superat el també mestre internacional Jean-François Jolly (FRA).

Jean-Noel Riff (FRA)

Avui ha estat una bona jornada pels jugadors del Principat ja que tres dels millors classificats han pogut sumar una nova victòria. D’aquesta manera en Joan Fernandez es troba amb 4½, Esteve Mateu amb 4 i Raül Garcia amb 3½. Malauradament ha perdut en Ferran Gras en una partida força complicada i per tant es queda amb 2½ punts, els mateixos que Maria Galera que avui ha fet taules amb l’holandès Wim Veelenturf.

L'equip arbitral

Aquesta nit està prevista la darrera activitat prevista per l’organització amb una graellada de carns al restaurant argentí Pampa d’Arinsal. Ahir la barbacoa a la piscina de l’Hotel Sant Gothard va ser tot un èxit i esperem que el sopar d’avui també sigui del gust de tots els assistents…

Barbacoa Hotel St. Gothard

Barbacoa Hotel St. Gothard

Pierre Mercier (FRA)

Marta Garcia (ESP)

Yannick Potratz (FRA)

Enzo Pieri (ITA)