Adrien Demuth continua al capdavant de la classificació

El mestre internacional francès ha sabut mantenir el lideratge del torneig gràcies a les seves taules d’avui davant el gran mestre Andrey Vovk, campió de la darrera edició. Amb les peces blanques Adrien ha triat una línia incisiva que ha posat en problemes el seu rival, qui ha acceptat l’oferta de taules en una posició on no es sentia còmode.

Cap dels jugadors amb 4½ punts ha aconseguit la victòria, i per tant amb 5½ punts continua liderant el torneig a l’hora que s’ha desfet de dos dels rivals més perillosos.

Adrien Demuth (FRA)

El grup perseguidor, amb 5 punts, està integrat per 9 jugadors. Entre ells trobem els caps de sèrie 2 i 3 del torneig, els grans mestres Tkachiev (FRA) i Vovk (UKR). Tkachiev ha superat amb claredat avui el seu compatriota Sebastien Midoux i per tant segueix dins el grup perseguidor.

Els grans mestres Gozzoli (FRA) i Gretarsson (ISL) també formen part d’aquest grup al fer taules en la partida que els ha enfrontat, signades en una posició on cap dels dos ha volgut arriscar després de l’obertura.

Lluis Comas (ESP)

Completen el grup 4 jugadors que han aconseguit la victòria. El gran mestre català Lluís Comas ha vençut en una partida de tall posicional al colombià Cristhian Rios que fins el moment estava realitzant un molt bon torneig.

El mestre internacional francès Jean-Noel Riff (que té pendent l’aprovació de títol de gran mestre) ha guanyat amb les peces negres el seu compatriota Daniel Laclau i per tant és un altre dels jugadors a tenir en compte.

Alfonso Jerez (ESP)

En aquest grup cal destacar dos jugadors que avui han donat la sorpresa al guanyar dos forts grans mestres. El mestre internacional Alfonso Jerez (ESP) ha vençut Arthur Kogan (ISR) en una partida on ha tingut la sort de cara, beneficiant-se d’un greu error del seu rival en una posició molt desavantatjosa. Per la seva banda el mestre internacional Dagur Arngrimsson (ISL) ha guanyat el gran mestre Marc Narciso (ESP) en un altre resultat que podem considerar destacable.

Per acabar, precisament la partida més llarga de la jornada (ha acabat a les 21:00 hores) ha donat el darrer jugador amb 5 punts, que ha estat el mestre internacional Pontus Sjodahl (SWE) que ha guanyat amb les peces negres el MF noruec Espen Forsa.

Joan Fernandez (AND)

En un torneig amb tants jugadors el cert és que mencionar tots aquells que obtenen resultats destacables és complicat. En aquesta «secció» segur que n’hi ha molts que s’ho mereixen i per tant intentarem mencionar alguns.

L’espanyola Patrícia Llaneza que ha fet taules amb el gran mestre Omar Almeida (CUB), Vegar Koi Gandrud (NOR) amb Nikolaj Mikkelsen (DEN), Anders G. Hagen (NOR) amb Martin Zumsande (GER), la campiona francesa sub18 Andreaa Navrotescu que ha guanyat el mestre internacional també francès Jean-François Jolly o Pascal Verneuil (FRA) que ha guanyat el MF Daniel Boix.

Patricia Llaneza (ESP)

Per part andorrana el millor jugador en la classificació és en Joan Fernández que es troba amb 3½ punts al superar l’espanyol Jaime Benedito. Amb 3 punts Esteve Mateu que ha guanyat l’italià Carlo Cao, i es queden amb 2½ punts Raül Garcia i Ferran Gras al perdre les seves respectives partides. A continuació, amb 2 punts, es troben Josep Mª Gorgues i Maria Galera.

Avui el temps ha aguantat i finalment s’ha pogut realitzar la barbacoa a l’Hotel St. Gothard. Queden pendent les fotos, però els asseguro que demà les posarem!

Sergio Trigo (ESP)

Emili Simon (ESP)

Jose Gutierrez (ESP)

Manel Andres Pey (ESP)

Fiona Mars (FRA)

Gilbert Sorini (FRA)