xxviiopen

Edouard, Movsziszian i López únics jugadors amb 4 punts

La jornada d’avui ha començat amb una ràpida victòria en el quart tauler on el gran mestre armeni Karen Movsziszian s’ha desfet del mestre FIDE italià Daniyyl Dvirnyy en tant sols 27 jugades en una partida on les negres han arriscat massa per capturar un peó del flanc de dama i després no han pogut aturar l’atac en l’altre flanc. Juntament amb el jugador d’Armènia també ha assolit la victòria el gran mestre espanyol Josep Manel López que s’ha imposat a la també espanyola Sabrina Vega amb les peces negres, convertint-se per tant en el segon jugador capdavanter amb 4 punts.

Donna Schut vs Raül García

Donna Schut vs Raül García

El tercer jugador que ha sumat el quart punt ha estat el gran mestre francès Edouard Romain (número dos del rànquing i sots-campió de l’edició del 2008), malgrat que no ho ha tingut gens fàcil per doblegar la defensa del gran mestre serbi Branko Damljanovic. Finalment i mitjançant un sacrifici de peça gens senzill de veure ha aconseguit un peó passat a la sisena fila que li ha atorgat la victòria.

Artur Kogan

Artur Kogan

El grup perseguidor amb 3,5 punts és molt ampli ja que està integrat per vuit jugadors. Entre ells alguns dels favorits, com és el cas de l’hongarès Csaba Balogh, el romanès Mihail Marin, que va guanyar l’open de Benasque fa poc més d’una setmana, i l’argentí Fernando Peralta. En aquest grup també es troba l’alemany Felix Klein que avui ha donat la sorpresa al vèncer el gran mestre d’Israel Artur Kogan en una partida on ha tingut molta sort ja que l’israelià ha comés una greu errada de càlcul en una posició aparentment molt avantatjosa.

Francesc Rechi

Francesc Rechi

Dins de l’apartat de sorpreses avui caldria destacar alguns resultats. Per una banda el mestre internacional Joerg Wegerle ha fer taules amb el número u del torneig, el canadenc Kevin Spraggett, que es queda així amb 3 punts. A la taula 14 el gran mestre català Marc Narciso ha patit la segona desfeta consecutiva a mans d’una jugadora, la mestre internacional holandesa Lisa Schut. Al tauler 19 la gran mestre femenina Ana Matnadze ha protagonitzat avui la partida més llarga, al sobrepassar les cinc hores de joc i perdre la partida amb el jugador de la Índia Aniruddha Deshpande, número 55 del rànquing. De fet els jugadors d’aquest país estan demostrant que tenen un nivell per sobre del seu ELO i així cal destacar que Kelkar Abhishek ha fet taules amb Yaacob Zilberman (20è del rànquing) i la jugadora Sai Meera ha vençut al mestre internacional espanyol Rafael Rodríguez.

Edouard Romain vs Branko Damljanovic

Edouard Romain vs Branko Damljanovic

El millor jugador classificat del Principat continu sent el gran mestre Oscar de la Riva, que té tres punts després de les taules d’avui amb el francès Adrien Demuth. Amb 2.5 punt trobem en Daniel José que avui ha guanyat amb les peces negres l’espanyol Rafael Prieto. A continuació trobem un petit grup de quatre jugadors, Raül García, Joan Fernández, Jordi «l’amenaça» Cots i el resident portuguès Antonio Ferreira.

Avui s’han estrenat amb victòria Aritz Rechi, Marc Pericas i el sub10 Arnau Jansat que ha guanyat la jugadora francesa Svetlana Trumul.

Aritz Rechi

Aritz Rechi

Demà pel mati toca l’excursió de Caldea on un grup de jugadors i acompanyants visitaran les instal·lacions del termolúdic.

Sebastian Siebrecht vs Fernando Peralta

Sebastian Siebrecht vs Fernando Peralta