Sis jugadors amb opcions de guanyar el torneig

Les taules en els dos primers taulers, entre Gozzoli (FRA) i Vovk (UKR) per una banda, i Demuth (FRA) i Gretarsson (ISL) per l’altra han permès que dos jugadors atrapin el grup capdavanter i per tant són sis els que mantenen opcions de guanyar el torneig a la darrera ronda al trobar-se empatats amb 6½.

Precisament els dos jugadors que falten en el grup capdavanter són el u i el dos del rànquing, Granda (PER) i Tkachiev (FRA). El jugador peruà ha guanyat amb les peces blanques al francès Riff qui, en una posició on aparentment estava be, ha sacrificat una peça per atac, però ha estat una greu errada que el seu rival no ha desaprofitat.

Yannick Gozzoli (FRA) vs Andrey Vovk (UKR)

El gran mestre francès Tkachiev ha superat amb les peces negres al mestre internacional colombià Rios, mitjançant una partida de tall estratègic on ha demostrat conèixer millor els temes de la defensa Holandesa Leningrad plantejada.

Aquest sis jugadors, per tant, són els principals candidats a la victòria final i els encreuaments directes entre ells determinaran el podi d’aquesta edició.

Julio Granda (PER)

Amb sis punts, i per tant amb opcions d’obtenir una bona classificació, es troben 9 jugadors. Aquest grup està format per Arizmendi (ESP), Kogan (ISR), Glud (DEN), Almeida (CUB), Riff (FRA), Zumsande (GER), Kantsler (ISR), Navrotescu (FRA) i Jerez (ESP).

La darrera ronda també serà important per tots aquells jugadors amb opcions d’obtenir norma per títols internacionals, i per tant és de preveure que molts d’ells hagin de buscar la victòria o les taules per obtenir aquest apreciat objectiu esportiu.

Vladislav Tkachiev (FRA)

Alguns dels noms que sembla tenen opcions de norma de gran mestre són Adrien Demuth (FRA) i Jean-Noel Riff (FRA), per norma de mestre internacional Joachim Birger Nilsen (NOR), mentre que per norma de mestre femenina les que ho tenen millor són Andreaa Navrotescu (FRA) i Sonial Gil (ESP).

Andrey Vovk (UKR)

Els dos millors jugadors locals són en Raül García i en Joan Fernández que es troben amb 4½ punts. En Raül ha guanyat avui la jugadora anglesa Meri Gregorian en una partida on ha dominat la seva rival en tot moment. En Joan, en canvi, ha perdut amb el gran mestre català Marc Narciso, però malgrat la derrota ha sortit satisfet ja què ha plantat cara fins al darrer moment i ha tingut moltes opcions de taules fins al final.

Amb 4 punts es trobe Esteve Mateu després de la derrota d’avui en un partida on ha desaprofitat avantatge amb el noruec Anders G. Hagen. El següent jugador és Josep Maria Gorgues amb 3, seguit d’un grup de quatre jugadors amb 2½, Ferran Gras, Valentí Riba, Maria Galera i Joan Moscoso.

Antonio Gomez (AND) vs Benet Pantebre (AND)

La darrera ronda és demà a les 9:30 del matí, mentre que el lliurament de premis està previst per les 16:00 amb la presència del Secretari d’Estat d’Esports Jordi Cerqueda.

Sopar Argentí Restaurant Pampa

Sopar Argentí Restaurant Pampa

Josep Clanchet (ESP)

Barbara Sánchez (ESP)

Manuel Nepveu (NED)

Tamara Sorokina (RUS)