Arrenca el 32è Open Internacional d’Escacs Hotel St. Gothard

Poc abans de les 16:00 el director de l’Hotel St. Gothard, Ignacio Cuesta, patrocinadors del torneig i el president de la Federació d’Escacs Valls d’Andorra, Francesc Rechi, han inaugurat la 32ena edició del Open Intenacional.

A nivell organitzatiu la Federació està molt satisfeta gràcies a la resposta dels jugadors, ja que s’ha iniciat el torneig finalment amb 171 inscrits.

Malgrat que la primera ronda acostuma a ser un tràmit pels jugadors més forts, el cert és que molts dels caps de sèrie han patit de valent per acabar enduent-se la victòria.

De fet, la sorpresa més destacada de la jornada s’han produït en el segon tauler, on el gran mestre francès i membre de l’equip olímpic del país veí, no ha pogut passar de les taules davant l’espanyol Victor Ramírez, un jugador amb 600 punts ELO menys.

Han hagut altres jugadors amb nivell teòricament inferior que també han aconseguit les taules. Aquest ha estat el cas del holandès Manuel Nepveu davant el mestre internacional Catalin Navrotescu, l’espanyol Juan J. Espinosa amb el francès Sebastien Midoux i Remy Dubreuil amb el mestre FIDE espanyol Daniel Boix.

Dins d’aquesta categoria de sorpreses, l’andorrà Ferran Gras, actual campió juvenil, ha entaulat amb un jugador de nivell superior, l’holandès Marcel Schroer. Pel que fa als altres representants del país, avui només ha pogut aconseguir la victòria Raül García, però està clar que era una jornada molt complicada pels nostres representants ja que tots, llevat d’Esteve Mateu, jugaven amb rivals teòricament superiors.

Demà a les 16:00 hores començarà la segona ronda, i recordem que pel matí es farà, a partir de les 10:00, el Gran Prix, a la Sala Àgora del Comú d’Andorra la Vella, un espectacular torneig amb partides de cinc minuts per jugador.