Demuth, líder en solitari amb 5 de 5

El mestre internacional francès Adrien Demuth, és confirma com a sorpresa destacada del torneig després de la seva victòria enfront el número u del rànquing, el gran mestre peruà Julio Granda. El cert és que la partida ha estat terriblement complicada, fruït en part de l’esquema irregular que ha triat el jugador peruà per plantejar la partida, però també és cert que el jove jugador francès ha jugat una bona partida i no ha perdut el nord en cap moment.

Yannick Gozzoli (FRA)

Amb 4½ es troba un grup de 4 jugadors. El campió de la passada edició, Andrey Vovk (UKR) ha hagut de lluitar de valent avui per aconseguir la victòria enfront el mestre internacional danès Nikolaj Mikkelsen, i de fet en molts moments semblava que la partida acabaria en taules. Però la seva tenacitat li ha permès guanyar la partida amb un elegant sacrifici de dama.

L’acompanyen amb la mateixa puntuació els grans mestres Hjorvar S. Gretarsson (ISL) i Yannick Gozzoli (FRA), que avui han guanyat amb relativa comoditat als seus rivals. Completa el grup el mestre internacional colombià Cristhian Rios després de vèncer un rival teòricament superior, el també mestre internacional Jakob Vang Glud (DEN).

Andrey Vovk (UKR)

El següent grup perseguidor, amb 4 punts, és més ampli i queda integrat per 13 jugadors, entre ells alguns dels caps de sèrie com Tkachiev (FRA), Kogan (ISR), Narciso (ESP) i Comas (ESP).

En el que seria l’apartat de sorpreses de la jornada, a la part alta cal destacar les taules de la mestre internacional colombiana Paula Andrea Rodríguez, que ha tingut contra les cordes el gran mestre espanyol Julen Arizmendi qui s’ha pogut salvar, amb dos peons de menys, gràcies a que ha arribat a un final teòric de torres de taules. També el jugador basc Sergio Trigo ha obtingut un bon resultat al signar l’empat amb el mestre internacional alemany Martin Zumsande.

No són els únics jugadors que avui han puntuat amb rivals superiors. També han fer taules l’holandès Marcel Schroer, el francès Thibault Dudognon, i també destaca la victòria del francès Philippe Bonnet.

Paula Andrea Rodríguez (COL)

Pel que fa a la representació local, tres jugadors es troben amb 2½ punts, Raül García, Joan Fernandez i Ferran Gras. Tot just els tres han fet taules a la jornada d’avui, mentre que Esteve Mateu ha perdut i per tant es queda amb 2 punts. El següent seria en Josep M. Gorgues, que avui ha fet taules amb la campiona d’Espanya sub 10 Maria Eizaguerri quedant-se amb 1½. Maria Galera ha obtingut avui la seva primera victòria, al vèncer un altre jugador del Principat, Alex Trojman.

Entrevista ATV a Andreaa Navrotescu (FRA)

Just coincidint amb aquesta cinquena ronda, a les 17:00 hores s’ha realitat una roda de premsa a les instal·lacions de l’Hotel St. Gothard. La mateixa, que ha comptat amb el director de l’Hotel, el Sr. Ignacio Cuesta, el president de la FEVA, Francesc Rechi i el director tècnic de la FEVA, Oscar de la Riva, ha servit per donar a conèixer la renovació del contracte de patrocini amb l’organització de l’open d’escacs. D’aquesta manera el torneig queda confirmat per les dues properes edicions, el 2015 i el 2016 i permetrà treballar amb molta antelació amb la seva organització i difusió.

Roda de premsa

Aquest mati s’ha realitzat una visita al centre termolúdic de Caldea amb l’assistència d’una quarantena de participants del torneig.

Demà hi ha previst un sopar barbacoa als jardins de l’hotel sempre i quan el temps ens ho permeti.

Autora: Pia Van Rossum (NED)