xxviiiopen

Tres jugadors empatats amb 6 punts

Aquesta setena ronda ha resultat força emocionant per tots els aficionats al nostre esport, i de fet ha suposat un pas important per tres jugadors, els grans mestres Bruzón, Hamdouchi i Narciso, que al vèncer en les seves respectives partides es col.loquen al capdavant de la classificació amb 6 punts, un pas de gegant per la lluita per la primera plaça.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BUd8ReAtP3k[/youtube]

El cubà Lázaro Bruzón ha sortit amb un lleuger avantatge després de l’obertura francesa plantejada pel seu rival, el gran mestre espanyol Julen Arizmendi i ha sabut col.locar les seves peces pressionant el peó aïllat del seu rival. En una posició incòmoda les negres han comés una greu errada tàctica que els ha dut a perdre un peó i poc després la partida.

Hugo Van Steenwinckel (BEL) i Antoni Pampliega (ESP)

Hugo Van Steenwinckel (BEL) i Antoni Pampliega (ESP)

Poc després era el francès Hichem Hamdouchi qui doblegava la defensa del seu rival, el gran mestre peruà Jorge Cori. De fet el jugador francès ha sabut maniobrar molt be en una estructura típica de l’obertura espanyola i poc a poc a anat estrenyent la posició del seu rival. L’avantatge posicional a donat els seus fruits i les blanques han guanyat la partida amb autoritat.

Marc Narciso (ESP) vs Romain Edouard (FRA)

Marc Narciso (ESP) vs Romain Edouard (FRA)

La sorpresa de la jornada s’ha produït en el segon tauler on el gran mestre català Marc Narciso ha obtingut el punt davant el francès Romain Edouard, campió de l’open el 2009. La partida ha estat força complexe i de fet el jugador francès tenia la iniciativa i lluitava per promocionar el seu peó passat. Una greu errada, en el moviment 29 (29…g5) ha permès al jugador català obtenir un avantatge decisiu que ja no ha desaprofitat fins assolir la victòria.

Daniel Alsina (ESP)

Daniel Alsina (ESP)

El grup perseguidor amb 5,5 punts està integrat per set jugadors. Per una banda trobem els que abans de la ronda tenien cinc punts i han entaulat el seu enfrontament. Aquest ha estat el cas de les partides Shytaj vs Paunovic i Zilberman vs Kogan, ambdues sense gaire història. El resultat, però, és bo per l’italià (Luca Shytaj), ja que continua així el seu camí cap a la norma de gran mestre.

Per un altre costat els jugadors que han arribat fins els 5,5 punts després de guanyar avui han estat l’hongarès Balogh, l’espanyol Ipatov i l’israelià Zoler. Cal dir que aquest darrer ha obtingut el punt després de vèncer el gran mestre búlgar Aleksander Delchev, número 2 del torneig i guanyador del Gran Prix d’Andorra 2010.

Axel Delorme (FRA) i Carlos Cruz-Lopez (ESP)

Axel Delorme (FRA) i Carlos Cruz-Lopez (ESP)

El millor jugador del Principat a la classificació continua sent l’Oscar de la Riva que avui ha signat unes noves taules amb el mestre internacional hindú Ponnuswamy Konguvel i es queda, per tant, amb 5 punts. Amb 4 punts trobem tres jugadors més, Raül Garcia, Vicens Santamaria i Joan Fernández que curiosament avui cada un d’ells ha fet un resultat diferent. Per una banda en Raül Garcia ha perdut enfront la jugadora peruana Deysi Cori, Campiona del Món sub16, desaprofitant una bona posició on ha passat per alt un tema tàctic que li podia haver atorgat un avantatge decisiu. En Vicens Santamaria ha fet taules amb el Mestre FIDE espanyol Emilio M. Sánchez després d’arribar a un final de torres igualat. Per la seva part en Joan Fernández ha vençut al bielorús Alexey Svenyuk que li ha plantejat una siciliana variant del Drac però que ha estat superat en les complicacions.

Sopar Restaurant Pampa

Sopar Restaurant Pampa

Per part dels més joves avui cal mencionar els resultats d’en Marc Pericas (victòria enfront el català Jordi Blas), Marc Obregon (victòria davant Andreu Vera), i les taules de Marc Torrent, Maria Galera i Valentí Riba.