Arrenca el 31è Open Internacional d’Escacs Hotel St. Gothard

Poc abans de les 16:00 el Secretari d’Estat d’Esports, Jordi Cerqueda, juntament amb la Directora de l’Hotel St. Gothard, Paloma Carrión, patrocinadores del torneig i el Vicepresident de la Federació d’Escacs Valls d’Andorra, Joan A. Obregón, han inaugurat la 31ena edició.

20130720_Ronda 1_16

El Secretari d’Estat d’Esports, Jordi Cerqueda, inaugura el 31è open, acompanyat per la Directora de l’Hotel St. Gothard, Paloma Carrión i el vicepresident de la FEVA, Joan A. Obregón

A nivell organitzatiu la Federació està molt satisfeta gràcies a a la resposta dels jugadors, ja que s’ha iniciat el torneig finalment amb 178 inscrits, tot just un menys que l’edició més nombrosa fins el moment, l’any 2008. Sembla que una participació d’uns 150 jugadors està més que consolidada, però ha estat tota una sorpresa arribar gairebé als 180 participants.

David Norwood (AND)

David Norwood (AND)

Pel que fa a les estadístiques finals del torneig, entre els 178 jugadors destaca la presència de 16 grans mestres, 13 mestres internacionals i 9 mestres FIDE. Juntament amb una gran mestra femenina i 4 mestres internacionals femenines. De tots aquests jugadors 3 superen la barrera del 2.600 punts, Eduardo Iturrizaga (VEN), Maxim Rodshtein (ISR) i Fernando Peralta (ARG).
Finalment hi ha jugadors de 20 països diferents, on predominen els 75 jugadors d’Espanya, 33 de França i 19 d’Escòcia.

Maxim Rodshtein (ISR)

Maxim Rodshtein (ISR)

Aquesta primera ronda, com és habitual en aquests tipus de torneig suïs, gairebè no hi hagut cap sorpresa. Tot i així la més destacada han estat les taules que ha cedit el Gran Mestre espanyol José Carlos Ibarra, que en la partida més llarga de la jornada no ha pogut superar l’escocès Robbie Coleman. També cal mencionar les taules de Francisco Serrano i Jose Anton, que han puntuat davant dos jugadors de nivell superior. La primera derrota d’un cap de sèrie ha estat en el tauler 43, on el Jamaicà Duane Rowe, ha perdut davant de la jugadora espanyola Barbara Sánchez.

Vista sala de joc

Vista de la sala de joc

Malauradament l’altra sorpresa ha estat en el tauler 59 on el jugador del Principat Daniel José ha perdut per temps en una posició igualada, davant el jove jugador català Xavier Sánchez. Continuant amb la particació local, victòries de David Norwood, Raül García i Joan Fernández. La resta, que s’enfrontaven amb jugadors de nivell superior, no han pogut donar la sorpresa.

Eduardo Iturrizaga (VEN)

Eduardo Iturrizaga (VEN)

Demà a les 16:00 hores començarà la segona ronda, i recordem que pel matí es farà, a partir de les 10:00, el Gran Prix, a la Plaça del Poble, un espectacular torneig amb partides de cinc minuts per jugador, a l’aire lliure, si el temps ho permet!