xxviiopen

Ronda 3, les primeres sorpreses importants

Després dels resultats d’aquesta tercera ronda el filtratge de jugadors de la part alta ha estat important i tant sols onze han aconseguit sumar la tercera victòria consecutiva. Els aparellaments d’avui estaven més anivellats que els dies anteriors i això ha provocat considerables sorpreses.

Sabrina Vega vs Marc Narciso

Sabrina Vega vs Marc Narciso

Les més destacades han estat a càrrec de dos jugadores. La gran mestre femenina espanyola Sabrina Vega ha aconseguit una meritòria victòria davant el gran mestre Marc Narciso, vuitè del rànquing del torneig. Per la seva part la mestre internacional femenina hongaresa Veronika Schneider també s’ha imposat a un rival superior, el mestre internacional català Xavier Vila, vigent campió d’Europa sub18.

Ana Matnadze

Ana Matnadze

Per altra banda han estat varis dels caps de sèrie que s’han hagut de conformar amb l’empat, i així ha estat el cas dels grans mestres Kevin Spraggett (número 1 del torneig) davant Yaacov Zilberman i Csaba Balog (número 3) contra Joerg Wegerle. També han aconseguit l’empat la gran mestre internacional femenina georgiana Sopiko Guramishvili enfront l’italià Sabino Brunello (desè del rànquing), el francès Adrien Demuth enfront Artur Kogan (onzè). Les taules més destacades, però, han estat les del jugador indi Kelkar Abhishek (65è) amb el mestre internacional italià Luca Shytaj ja que era el tauler on hi havia més diferència teòrica de nivell.

Branko Damljanovic i en segon terme Sopiko Guramishvili

Branko Damljanovic i en segon terme Sopiko Guramishvili

La ronda de demà ens donarà segurament els primers líders del torneig, ja que el grup capdavanter es tornarà a escurçar degut als enfrontaments directes que sortiran de l’aparellament.

Sai Meera vs Mads-Holger Jacobsen

Sai Meera vs Mads-Holger Jacobsen

La jornada d’avui ha estat més o menys positiva pels interessos dels jugadors andorrans. El jugador del Principat amb més punts és el gran mestre Oscar de la Riva, que ha guanyat amb les peces negres l’alemany Volker Schoder i suma 2.5 punts. Amb 2 punts trobem Jordi Cots i Joan Fernández que avui han guanyat els seus respectius encontres a l’espanyol Abelardo Rodríguez i a l’andorrà David Gorgues, malgrat que aquesta darrera partida no semblava que donés més que taules.

Francesc Asis López entrevistat per ATV

Francesc Asis López entrevistat per ATV

Amb 1.5 punts trobem Raül García que avui ha perdut amb el mestre internacional francès Clovis Vernay, en una partida on després de cometre una errada a l’obertura ha vist com el seu rival el superava posicionalment. Amb la mateixa puntuació també trobem en Daniel José després de signar les taules enfront el mestre internacional Mark Berkovich, en una partida on ha disposat d’un peó d’avantatge en un final de torres que malauradament no ha sabut transformar en victòria.

Jordi Cots

Jordi Cots

Cal fer una menció especial al resultat de dos jugadors andorrans sub12. Per una banda Francesc Asis López ha tornat a puntuar, sense cap respecte pel president de la seva federació, en Francesc Rechi, que ha hagut de conformar-se amb les taules. Per la seva banda Marc Obregón ha lluitat més de tres hores per intentar imposar-se en un final de torres amb avantatge però el seu rival, el català Josep Clanchet, ha pogut defensar-se i la partida ha finalitzat amb taules.

Antonio Viriato Ferreira

Antonio Viriato Ferreira