De la Riva manté el liderat amb dos perseguidors a mig punt

En la jornada doble disputada avui l’Oscar ha obtingut una victòria en la jornada matinal i unes taules en la ronda de la tarda, resultats que li permeten mantenir el lideratge del torneig amb mig punt d’avantatge davant Widenkeller (LUX) i Efimov (MNC).

Pel matí s’ha enfrontat al representant de Liechtenstein, Renato Frick, amb les peces negres. Mitjançant una variant del Drac de la Siciliana el jugador del Principat ha obtingut una complicada posició en el mig joc on el seu rival no ha encertat amb el millor pla de joc. Gràcies a una seqüència tàctica les negres s’han acabat enduent la victòria al obtenir un avantatge material decisiu.

La partida de la tarda, en canvi, davant el segon classificat, el mestre internacional de Luxemburg Michal Widenkeller, ha estat molt més lluitada i de fet ha estat la darrera en acabar de la jornada amb més de cinc hores de joc. Després de l’obertura les blanques han buscat la manera d’arribar a un final lleugerament superior, però l’Oscar s’ha equivocat en la seqüència de jugades i, gràcies a la precisa defensa del seu rival, s’ha trobat amb problemes. En aquest moment, i quan el temps començava a escassejar pels dos jugadors, en lloc d’entrar en un final inferior, malgrat que amb igualtat de material, ha triat un fosc sacrifici de qualitat que li permetia mantenir una posició més activa a canvi.

Un cop arribar al control de temps de la jugada 40 les negres havien mantingut la qualitat i semblava que aconseguirien la victòria, però el cert és que gràcies a l’activitat de les seves peces l’Oscar aguantava la seva posició. Finalment, i al no trobar res millor, el seu rival ha simplificat per arribar a un final amb peó d’avantatge, però aquest s’ha mostrat insuficient per la victòria i finalment s’ha acabat signant l’empat.

Frick (LIE) vs De la Riva (AND)

Vista de la sala de joc (Ronda 8)

A continuació els enllaços corresponents per poder seguir el torneig: