Victòria d’en Marc i taules d’Esteve. Ambdós jugadors amb 4 punts

La jornada ha començat molt be ja que en Marc Pericas ha guanyat en poc menys de dues hores el seu rival, el grec Georgios Daskalakis. Conduint les peces negres, i mitjançant una defensa India de Rei, més que habitual en aquest torneig, ha obtingut una forta iniciativa en el flanc del rei gràcies al sacrifici d’un peó. El seu rival no ha trobat la forma d’aturar l’atac i ha perdut la dama i poc després ha rebut mat.

La partida de l’Esteve ha estat força més llarga després que a l’obertura plantegés un sistema irregular contra la defensa Siciliana del rival. Com a resultat de l’obertura ha assolit un lleuger avantatge posicional gràcies a les debilitats a la posició del rival així com a la seva millor col.locació de les peces. Tot i així el jugador grec, Argirios Papadopoulos , ha sabut defensar-se correctament, i poc a poc, degut a que les blanques no han encertat amb el millor pla de joc, ha neutralitzat la iniciativa fins igualar la posició. Finalment, els jugadors han acordat taules en una posició on cap d’ell podia arriscar.

Al capdavant de la classificació ha sorgit la sorpresa, ja que el turc Engin Topak (3r del ranking) s’ha imposat al grec Anastasios Pavlidis, principal favorit per guanyar el torneig. Amb aquesta victòria el representant de Turquia treu un punt d’avantatge sobre els seus immediats perseguidors i fins i tot podria guanyar matemàticament demà el torneig si guanya la partida i fan taules en el segon tauler.

20100906_Chania_28

Vistes de Chania des de la Tomba de Venizelos

20100906_Chania_25

Marc Pericas, Oscar de la Riva i Esteve Mateu

20100906_Chania_33

Esteve Mateu i Marc Pericas (Venizelou Square - Chania)

20100906_Chania_45

Oscar de la Riva (Port de Chania)

20100905_02

Esteve Mateu vs Argirios Papadopoulos

20100905_03

Georgios Daskalakis vs Marc Pericas