La segona edició del torneig es consolida amb 67 jugadors participants.

Aquest dissabte, 17 de maig, es va dur a terme el II Campionat Escolar d’escacs de La Massana. Gràcies a la iniciativa del departament d’esports del Comú de La Massana els escacs del Principat han afegit una nova cita en el seu calendari i sembla que en aquesta segona edició el torneig s’ha consolidat i ha augmentat notablement la participació respecte la primera.

Vista parcial de la categoria SUB12

Vista parcial de la categoria SUB12

El torneig ha inclós tres categories, sub8, sub10 i sub12 començant a les 10:00 hores a la Sala la Closeta del Comú de La Massana. El nombre de rondes es determinava en funció de nombre de jugadors inscrits, i així a sub8 (13 jugadors) i a sub12 (18 jugadors) s’han jugat set rondes, mentre que a sub10, amb 36 jugadors, s’han realitzat vuit rondes, sempre per sistema suïs. Totes les partides s’han disputat amb un ritme ràpid de set minuts per jugador i el nombre total de participants ha estat de 67, uns vint més que l’any anterior.

La categoria sub8 ha resultat la més igualada i de fet s’ha produit un empat en la primera plaça entre Marcel Reyes i Arnau Llansat. El sistema de desempat ha atorgat la primera plaça per en Marcel, però el cert és que qualsevol dels dos es mereixia la victòria. La tercera plaça ha estat per en Valentí Riba, que ha realitzat un torneig molt seriós perdent només amb els dos primers classificats

A la categoria sub10 ha hagut un clar dominador i és que en Francesc López ha controlat el torneig des del principi i una ronda abans del final ja l’havia guanyat matemàticament. En Francesc ha sumat per victòries totes les seves partides. Per la segona plaça dos jugadors han finalitzat amb 6½ punts i el sistema de desempat ha atorgat la segona plaça per en Marc Obregon i la tercera per en Roger Pujol.

En Marc Torrent, com ha passat a sub10, ha estat el guanyador indiscutible de la categoria sub12 al vèncer en les set partides disputades com ja va fer l’any anterior. La segona plaça, amb sis punts (només una derrota amb en Marc) ha estat per en Guillem Saspulgas, mentre que amb cinc punts la Diana da Rocha ha estat el tercer jugador que pujava al podi.

El lliurament de premis ha estat encapçalat per la Consellera d’Esports i Cultura del Comú de La Massana, Sonia Font que acompanyada del President de la Federació d’Escacs, Francesc Rechi, ha repartit els trofeigs pels tres primers classificats de cada categoria així com un obsequi de record per tots els participants.

En definitiva es pot valorar aquesta edició com a molt positiva i esperem que per futures edicions el torneig pugui seguir creixent en volum i qualitat.

Classificació Final sub-8

1r	Reyes, Marcel 	6.5
2n	Llansat, Arnau 	6.5
3r	Riba, Valentí	5.0
4t	Mata, Miquel	4.0
5è	Jauregui, Gui.	4.0
6è	Albós, Jan	4.0
7è	Prat, Gerard	4.0
8è	Cayetano, C.    3.5
9è	Breil, Eric	3.0
10è	Toribio, Thais	3.0
Fins 13 jugadors

Classificació Final sub-10

1r	López, Francesc	8.0
2n	Obregón, Marc 	6.5
3r	Pujol, Roger	6.5
4t	Xarpell, Jordi 	5.5
5è	Gasa, Marc 	5.0
6è	Galera, Maria	5.0
7è	Cachafeiro, R.	5.0
8è	Breil, Nicolas	5.0
9è	Marsal, Roger	5.0
10è	Fornells, Manel	5.0
Fins 36 jugadors

Classificació Final sub-12

1r	Torrent, Marc 	7.0
2n	Sasplugas, Gui.	6.0
3r	Da Rocha, Diana	5.0
4t	Pujol, Ramon 	4.5
5è	Gomez, Oriol	4.0
6è	Gaset, Oriol	4.0
7è	Oliveira, Kevin 4.0
8è	Graells, Nil	4.0
9è	Pina, Bryan	4.0
10è	Besoli, Joana	3.5
Fins 18 jugadors