El Centre de Congressos acollirà el torneig del 20 al 28 de juny

Aquest divendres, 3 d’abril, va tenir lloc al Centre de Congressos d’Andorra la Vella la presentació oficial dels Jocs dels Petits Estats d’Europa d’escacs que es desenvoluparan en aquesta parròquia entre els dies 20 i 28 de juny.

Roda de premsa

Roda de premsa

El Cònsol Menor del Comú d’Andorra la Vella, l’Hble. Sr. Josep Vila acompanyat del Secretari d’Estat d’Esports, Sr. Víctor Filloy i el Vicepresident de la F.E.V.A. i director del torneig, el Sr. Joan Antoni Obregon van realitzar l’acte oficial que dóna sortida aquesta nova iniciativa de la F.E.V.A. que pretén recuperar una competició que en el seu moment va organitzar Mònaco però que no ha tingut continuïtat.

Prendran part en aquest torneig els següents països: Andorra, Xipre, Illes Faroe, Guernsey, Jersey, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Mònaco i San Marino. Els equips estaran formats per quatre jugadors i les partides es disputaran al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Quatre partides de cada ronda es podran seguir en directe per internet a través de la plana web de la FEVA.

Un cop finalitzada la roda de premsa el Gran Mestre Oscar de la Riva, primer tauler de la selecció andorrana, va realitzar una sessió de simultànies a cegues amb quatre autoritats del país en unes partides que es caracteritzen perquè el jugador juga d’esquenes als taulers sense veure en cap moment les partides.

Exhibició de simultànies a cegues

Exhibició de simultànies a cegues

Els jugadors que es van enfrontar foren: Sr. Joan Anton Pantebre, Sr. Víctor Filloy, Sr. Esteve López, i Sr. Juan Mingorance. El resultat final fou de 4-0 favorable al jugador de la F.E.V.A.