El gran mestre ucraïnès Andrey Vovk campió del torneig

El gran mestre ucraïnès Andrey Vovk ha estat el nou campió de l’open d’Andorra al finalitzar en solitari en el primer lloc amb 7,5 punts.

Vovk ha estat avui l’únic jugador amb 6,5 punts que ha aconseguit guanyar la seva partida, en el seu cas davant el jugador revelació, el francès Eric Gaudineau. La partida ha estat una obertura espanyola on les blanques han obtingut un clar avantatge posicional. Malgrat això, el jugador francès ha buscat complicacions en el flanc de rei el que ha obligat a les blanques a jugar amb precisió. El jugador ucraïnès no s’ha equivocat i ha simplificat la posició per arribar a un final de torres amb peons d’avantatge que ha guanyat amb facilitat.

Paloma Carrion, directora de l'Hotel St. Gothard

Paloma Carrion, directora de l’Hotel St. Gothard

Pel que fa a la segona plaça finalment set són els jugadors que han empatat amb 7 punts.

Dels jugadors amb 6,5 punts, Iturrizaga i Vázquez han estat els primers en arribar als 7 degut a que aquest matí han signat les taules després de poc més de 10 jugades, renunciant així a guanyar el torneig.

Molt més disputada, en canvi, ha estat la partida jugada en el tercer tauler, entre els grans mestres Narciso i Rodshtein. El jugador català ha pogut guanyar un peó en el migjoc, però el cert és que el seu rival ha obtingut un contrajoc més que raonable i finalment la posició s’ha simplificat cap a un final d’alfils de diferent color de taules teòriques.

1r Andrey Vovk (UKR)

Andrey Vovk (UKR), campió del 31è Open Internacional d’Andorra – Hotel St. Gothard

Amb 6 punts no tots els jugadors han estat capaços d’obtenir la victòria, però tres l’han aconseguit, atrapant així els jugadors que havien fet taules.

Aquest ha estat el cas del millor jugador del Principat en el torneig, el gran mestre David Norwood, que ha pogut vèncer el gran mestre argentí Ruben Felgaer, sisè del rànquing inicial, en una bona partida estratègica on ha acabat aconseguint la victòria passades quatre hores de joc. En David ha fet un torneig molt seriós i sempre ha lluitat per la part alta del torneig, obtenint un molt bon resultat.

2n Maxim Rodsthein (ISR)

Maxim Rodshtein (ISR), 2n classificat

El gran mestre francès Yannick Gozzoli i el mestre internacional moldau Vladimir Hamitevici han estat els altres dos jugadors capaços d’arribar als 7 punts. En el cas de Gozzoli gràcies a la seva victòria enfront l’espanyol José Fernando Cuenca, mentre que Hamitevici ha superat en una complicada partida el també espanyol Julen Arizmendi.

5e David Norwood (AND)

David Norwood (AND), 5è classificat

Finalment, l’ordre exacte de la classificació final segons els criteris de desempat ha estat: 2n. Maxim Rodshtein (ISR), 3r. Renier Vázquez (ESP), 4t. Eduardo Iturrizaga (VEN), 5è. David Norwood (AND), 6è. Marc Narciso (ESP), 7è. Yannick Gozzoli (FRA) i 8è. Vladimir Hamitevici (MDA).

4e Eduardo Iturrizaga (VEN)

Eduardo Iturrizaga (VEN), 3r. classificat

En aquesta darrera ronda diversos jugadors tenien opcions, en funció del resultat, d’obtenir normes de títols internacionals. Finalment, però, tant sols dos han obtingut la desitjada norma, el jugador espanyol Marcos Collado, de mestre internacional, i el francès Eric Gaudineau, que l’ha obtingut, amb l’excel·lent torneig que ha disputat, de gran mestre internacional.

Eric Gaudineau (FRA) norma de GM

Eric Gaudineau (FRA) norma de gran mestre

Per part andorrana aquesta darrera ronda no ha estat gens favorable, llevat evidentment en David Norwood. En Raül Garcia i en Joan Fernández, que es trobaven amb 5 punts, han perdut avui davant jugadors teòricament superiors per ELO. Esteve Mateu també ha acabat el torneig amb 5 punts, però en el seu cas gràcies a les taules signades avui amb l’escocès Steven Tweedie.

Daniel Jose ha perdut la darrera partida i per tant es queda amb 4 punts, mentre que Josep Mª Gorgues i Maria Galera, han sumat mig punt i acaben el torneig amb 3,5 punts.

Lawrence Trent (ENG) premi a la millor partida

Lawrence Trent (ENG) premi a la millor partida del torneig

El premi de la millor partida ha estat pel mestre internacional Lawrence Trent, gràcies a la seva victòria enfront el gran mestre islandès Heddin Steingrimsson.

Pel que fa als premis per trams els guanyadors han estat els següents:

Segon fins-1849: Louis Pignataro (FRA)
Primer fins-1849: Bárbara Sánchez (ESP)
Segon 1850-1999: Isabelle Abello (FRA)
Primer 1850-1999: Oriol Sánchez Urpí (ESP)
Segon 2000-2149: José Manuel Nieves (ESP)
Primer 2000-2149: Jonathan Edwards (SCO)
Segon 2150-2299: Daniel Laclau (FRA)
Primer 2150-2299: Bryan Macias (ECU)

Per acabar, en el lliurament de premis, on han assistit prop de 100 persones, s’ha realitzat el sorteig d’una estada gratuïta a l’hotel per l’open del 2014, gentilesa de l’Hotel St. Gothard. El guanyador del sorteig i que per tant la propera edició tindrà l’estada gratuïta, ha estat el francès Louis Pignataro.

Louis Pignattaro, agraciat amb una estancia gratuita per la propera edicio del torneig

Louis Pignataro (FRA), agraciat amb una estància gratuïta per la propera edició del torneig

Lliurament de premis

La sala llesta pel lliurament de premis i l’acte de cloenda

Blitz després del lliurament de premis

Blitz després del lliurament de premis