Josep Ribera nou campió del torneig

Degut a la coincidència per dates amb el 31è Open Internacional el tradicional Torneig de partides ràpides de la Festa Major d’Escaldes-Engordany s’ha endarrerit un dia, celebrant-se aquest dilluns 29 de juliol. Com cada any ha estat organitzat pel GEVA i compta amb el patrocini del Comú d’Escaldes-Engordany.

En aquesta edició, i degut bàsicament al desgast que suposa l’open, han pres part tant sols 12 jugadors, amb una barreja de jugadors veterans i joves, destacant la presència de tres a la categoria sub8.

Campió Josep Ribera

Campió del torneig, Josep Ribera

Finalment s’ha optat per canviar el format inicialment anunciat i enlloc de l’habitual sistema suïs s’ha fet un torneig per sistema lliga amb partides ràpides de 4 minuts per jugador per encabir el torneig dins les dues hores de joc previstes, de 18:00 a 20:00.

El guanyador del torneig, amb onze victòries, ha estat en Josep Ribera per davant d’en Daniel Jose que ha perdut només davant el campió.

Daniel Jose vs Josep Ribera

Una partida decisiva, Daniel Jose vs Josep Ribera

La tercera plaça ha estat molt més lluitada i dos jugadors han empatat amb 8,5 punts, perdent els seus enfrontaments amb els dos primers classificats i fent taules en la partida entre ells. D’aquesta manera, en Valentí Riba i l’Arnau Jansat han hagut de desempatar mitjançant una partida de mort súbita, on les blanques disposaven de 4 minuts i la obligació de guanyar i les negres 3, però amb el resultat de taules al seu favor. Finalment la victòria ha estat pel jugador de blanques, en Valentí, que ha quedat en el tercer lloc.

Sala de joc

Vista parcial de la sala de joc

El premi especial de millor jugador sub8 ha estat per en Jaume Alcon que ha fet un torneig molt bo amb 5 punts, mentre que la categoria sub10 se l’ha endut en Josep Mª Ribera que ha fet 6,5 punts.

Jaume Alcon - Millor sub8

Millor sub8, Jaume Alcon

Josep Mª Ribera - Millor sub10

Millor sub10, Pepe Ribera

Daniel Jose - 2n Classificat

Daniel Jose - 2n Classificat

Valenti Riba - 3r Classificat

Valenti Riba - 3r Classificat

Arnau Jansat - 4t Classificat

Arnau Jansat - 4t Classificat

Classificació final:
 1  Ribera, Josep    11 punts
 2  Jose, Daniel     10 
 3  Riba, Valentí    8,5 
 4  Jansat, Arnau    8,5
 5  Ribera, Josep Mª   6,5
 6  Alcon, Jaume     5     
 7  Navarro, Ernest   5
 8  Pubill, Josep    4
 9  Alcon, Alex     3,5
 10  De la Riva, Ariadna 2
 11  Alcon, Alfred    1,5
 12  Ribera, Serni    0,5