Georgiev, Hammer, Illescas i Arizmendi es mantenen al capdavant

Tot i la lluita als primers taulers avui els primers taulers del torneig no han passat de les taules. És cert que en diverses partides han existit opcions de desequilibrar la posició i que un dels dos jugadors s’endugués la victòria, però finalment no ha estat així i quatre jugadors mantenen el lideratge del torneig empatats amb 6,5 punts. La darrera jornada, demà pel matí a les 9:30, resultarà per tant decisiva per conèixer el campió d’aquesta duríssima edició.

Primers taulers ronda 8

Els primers taulers...

En el primer tauler la partida entre els grans mestres Georgiev i Illescas ha finalitzat en taules després de vint-i-una jugades. El jugador espanyol ha lliurat un peó a l’obertura i poc després un sacrifici de peça a canvi d’una forta iniciativa. En diversos moments semblava que la posició de Georgiev era molt delicada, però ha trobat la manera d’assegurar la posició del rei signant-se les taules en un moment on dos jugadors anaven a repetir jugades malgrat que semblava que les negres mantenien un lleuger avantatge.

Kiril Georgiev (BUL)

Kiril Georgiev (BUL)

El noruec Jon Ludvig Hammer ha pressionat de valent el gran mestre espanyol Julen Arizmendi que ha hagut de suar de valent per aconseguir les taules en un final amb peó de menys, però on la presència d’alfils de diferent color li assegurava el mig punt.

Amb aquests dues taules els quatre jugadors, Georgiev, Hammer, Illescas i Arizmendi, es troben empatats amb 6,5 punts i per tant mantenen totes les opcions de guanyar el torneig a la darrera ronda.

Miguel Illescas (ESP)

Miguel Illescas (ESP)

El grup perseguidor amb 6 punts està integrat per sis jugadors. Per una banda Krisztian Szabo i Parimarjan Negi que han jugat avui acabant la seva partida en taules. Les negres han triat una Siciliana Drac i el jugador hindú ha fet tot el possible per guanyar la partida amb un sacrifici de qualitat, però les blanques han neutralitzat les amenaces repetint jugades.

Amb la mateixa puntuació s’ha afegit el gran mestre veneçolà Eduardo Iturrizaga al guanyar en aquesta ronda el gran mestre català Xavier Vila i també el gran mestre hongarès David Berczes que ha guanyat l’ucraïnès Yuri Solodovnichenko.

Sarah Hoolt (GER)

Sarah Hoolt (GER)

Els darrers jugadors amb 6 punts són l’israelià Artur Kogan i el català Àlvar Alonso que en aquesta vuitena jornada han protagonitzat la partida més llarga amb més de cinc hores de joc. Amb les peces blanques Kogan ha arribat a un final d’alfils de diferent color amb peó d’avantatge que ha intentat guanyar, però que ha finalitzat amb taules fotogràfiques degut a una reclamació del seu rival que finalment ha demostrat que s’havia repetit en tres ocasions la mateixa posició.

Les tres jugadores concentrades!

Les tres jugadores concentrades!

Pel que fa als jugadors del Principat quatre d’ells es troben empatats amb 5 punts, David Norwood, Marc Simonet, Daniel José i Joan Fernández.

En David ha fet taules davant el jugador colombià Juan C. Torres en una llarga partida en que s’ha arribat a un final on el jugador del Principat tenia opcions de victòria, però que ha finalitzat en taules gràcies a la correcte defensa del seu rival. En Marc ha acabat amb el mateix resultat davant el gran mestre català Lluís Comas en una partida on ha hagut de defensar-se ja que es trobava en una posició lleugerament inferior.

Frank Hoffmeister (GER)

Frank Hoffmeister (GER)

Completen aquest grup en Joan Fernández que amb les peces negres ha fet taules amb el mestre internacional alemany Joerg Wegerle, per tant un excel·lent resultat que confirma la bona actuació d’en Joan fins el moment, i en Daniel José, que també amb negres ha guanyat al jugador francès Daniel Laclau teòricament superior per rànquing. A continuació trobem Raül Garcia i Marc Pericas amb 4 punts, mentre que Esteve Mateu es troba amb 3,5 punts.

Joris Verhelst (BEL)

Joris Verhelst (BEL)

Demà la jornada decisiva començarà a les 9:30 mentre que el lliurament de premis està previst per les 16:00 hores.