6 jugadors empatats amb sis punts amb opcions

Aquesta vuitena ronda ha estat especialment emocionant a la part alta del torneig, degut bàsicament a que els jugadors són conscients que si volen acabar a les primeres places cal arriscar en la recerca de la victòria.

Al final, i amb els resultats que s’han produït, 5 jugadors es troben empatats al capdavant de la classificació amb 6,5 punts i caldrà esperar a la ronda final per conèixer el campió d’aquesta edició. Aquest grup de jugadors està format per Iturrizaga, Rodshtein, Vazquez, Vovk, Narciso i Gaudineau.

Eduardo Iturrizaga (VEN)

Eduardo Iturrizaga, campió de Benasque amb opcions de guanyar també Andorra

En el segon tauler, la partida entre els grans mestres Rodshtein i Vázquez ha finalitzat en taules en una posició igualada en el moviment 25. Les negres han plantejat una defensa Índia de Dama i han aconseguit igualar la partida després de la temàtica ruptura central d5 juntament amb una bona maniobra defensiva coordinant les seves peces pesades a la columna e.

Primeres taules...

Els dos primers taulers de la ronda d’avui

La partida disputada entre Iturrizaga i Vovk a la primera taula ha estat molt interessant. Després de l’obertura, una defensa Índia de Rei, les blanques han aconseguit avantatge gracies a la pressió que exercia el seu cavall a la casella f6, el que restringia l’activitat de les peces negres i permetia maniobrar en el flanc de rei. El jugador veneçolà ha progressat amb paciència i semblava que acabaria aconseguint la victòria, però tot just en els destrets de temps una ruptura precipitada (h5) ha permès les negres igualar i s’han signat les taules.

Tania Sachdev (IND)

La jugadora hindú Tania Sachdev

El jugador francès Eric Gaudineau, autèntica revelació del torneig, ha guanyat en aquesta ronda a un nou gran mestre, en aquest cas l’espanyol Josep M. López. Les negres han jugat una defensa Siciliana variant Taimanov, justament la mateixa obertura que l’altre dia li plantejar Iturrizaga i el va guanyar. En aquesta ocasió Gaudineau venia amb la lliçó apresa i en una posició típica d’enrocs oposats el seu atac ha resultat més ràpid que el del rival i les amenaces sobre el rei han resultat decisives.

Cal dir també que amb aquest resultat Gaudineau ha aconseguit norma de mestre internacional (de fet el més probable és que hagi aconseguit la de gran mestre!) i l’ELO suficient per sol·licitar el títol a la FIDE. Felicitats de part de l’organització!

Eric Gaudineau (FRA)

El jugador francès Eric Gaudineau, la revelació del torneig

El darrer jugador en incorporar-se al grup capdavanter ha estat el gran mestre català Marc Narciso al guanyar el mestre internacional Twan Burg. La partida ha necessitat més de cinc hores per inclinar la balança en un final de dames amb un peó d’avantatge que no era fàcil de materialitzar. En Marc ha mostrat una bona tècnica en el final per acabar enduent-se el punt.

Marc Narciso (ESP)

El gran mestre Marc Narciso

Amb 6 punts el grup de jugadors és més ampli i demà també serà per ells una jornada important degut a que hi haurà els que vulguin apropar-se a les primeres places, i per tant la victòria és necessària, i els que tinguin opcions d’aconseguir normes de títols internacionals.

Els jugadors amb sis punts són Felgaer (ARG), Steingrimsson (ISL), Gozzoli (FRA), Norwood (AND), Hamitevici (MDA), Sachdev (IND) i Cuenca (ESP).

Henk Burg (NED)

Henk Burg (NED)

Per part andorrana el jugador més ben classificat és en David Norwood que després del resultat d’avui, victòria enfront el mestre internacional noruec Maxim Devereaux es col·loca en el grup perseguidor dels líders amb 6 punts. En David ha plantejat una defensa Indobenoni i el resultat de l’obertura ha estat prou favorable al aconseguir la iniciativa. El seu rival, però, ha posat molta resistència en un final d’alfils de diferent color amb dos peons de menys, on el jugador del Principat ha hagut d’afinar per acabar enduent-se la victòria.

Tenis Taula

Una miqueta de tenis taula…

Amb 5 punts es troben Raül Garcia i Joan Fernández. En Raül ha pogut vèncer en una llarga partida el jugador holandès Bert Houweling, mentre que en Joan Fernández ha signat les taules amb el mestre internacional d’Israel Mark Berkovich, un resultat molt positiu que mostra el progrés del nostre jugador. Esteve Mateu ha perdut amb el mestre internacional d’Equador Bryan Macias i es manté amb 4,5 punts, mentre que en Daniel Jose ha acabat en taules i per tant es troba amb 4 punts.

Barbacoa piscina Hotel Sant Gothard

Barbacoa a la piscina de l’Hotel Sant Gothard

Demà la darrera ronda que ens donarà el campió d’aquesta trenta-unena edició. Les partides començaran a les 9:30 hores mentre que la cerimònia de clausura es farà a les 16:00 hores. Recordem que durant el lliurament de premis es farà el sorteig d’una plaça gratuïta a l’Hotel Sant Gothard per la 32ena edició, l’open del 2014.